ΕΛΛΑΔΑ

Τα μηνύματα στα κινητά της συμμορίας με ορμητήριο τη φοιτητική εστία Ζωγράφου

Τα μηνύματα στα κινητά της συμμορίας με ορμητήριο τη φοιτητική εστία Ζωγράφου
ΕΛ.ΑΣ.

Τα δωμάτια 665 και 666 στη παλιά φοιτητική εστία του Ζωγράφου μέσα στην Πανεπιστημιούπολη είχαν μετατραπεί σε ορμητήριο συμμορίας ανηλίκων που λήστευαν, έκλεβαν και διοχέτευαν ναρκωτικά σε όλη την Αθήνα.

Οι αρχές μάλιστα έχουν στα χέρια τους και τα μηνύματα που αντάλλασσαν και στα οποία με θράσος ανέφεραν τα δωμάτια μέσα στην Πανεπιστημιούπολη που τα είχαν μετατρέψει σε κρησφύγετό τους όταν έσπασαν με λοστούς και σφυριά τους σύρτες και με θράσος τοποθέτησαν δικούς τους και κυκλοφορούσαν ως ιδιοκτήτες. Μάλιστα ήταν τέτοιο το θράσος τους που δεν δίσταζαν να κυκλοφορούν μέσα στη Πανεπιστημιούπολη με κλεμμένο μηχανάκι το οποίο στάθμευαν στα σημεία στάθμευσης και των υπολοίπων οχημάτων μαθητών και φοιτητών.

Στις φωτογραφίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece αποτυπώνονται τα μηνύματα της ανήλικης συμμορίας και στα οποία διαφήμιζαν ότι μπορούν να προμηθεύσουν κάποιον κοκαΐνη καλή ποιότητας από την Κολομβία, ενώ δίνουν και ραντεβού με αγοραστές για χασίς.

Πελάτης: Μαύρο αδελφέ θέλω.

Κατηγορούμενος: Έχω. Ποσό θες;

Πελάτης: Θέλω 3. 10 ευρώ το γραμμάριο ;

Κατηγορούμενος: Ναι. Πού θες συνάντηση ; Θες Ευαγγελισμό;

Πελάτης: Ευαγγελισμό μπροστά στο μέτρο. Οκ. Στείλε φωτό.

Στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών το τελευταίο διάστημα είχαν φτάσει πληροφορίες ότι συμμορία από ανήλικους που είναι μάλιστα και μαθητές λυκείου στου Ζωγράφου, κάνουν ληστείες σε καταστήματα και διακίνηση ναρκωτικών με ορμητήριο δωμάτια που έχουν καταλάβει στη παλιά φοιτητική εστία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Πρόσωπο κλειδί κατέθεσε ότι στις 17 Μαΐου παραβίασαν τη πόρτα του θυρωρείου των φοιτητικών εστιών και παρά την αντίδραση του φύλακα μπήκαν στο χώρο των εστιών κρατώντας τα σφυριά και τους λοστούς στα χέρια. Έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου και προκάλεσαν φθορές στο χώρο. Λίγες μέρες πριν είχαν μπει με τον ίδιο τρόπο παραβιάζοντας το λουκέτο της πόρτας που οδηγεί στον 7ο και 8ο όροφο όπου και τοποθέτησαν το δικό τους λουκέτο. Χαρακτηριστικά ανέφεραν σε ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ τους:

Κατηγορούμενος: «Ρε χαζέ στο 665 βγάλαμε το σύρτη και στο δωμάτιο 666 απλά αφήσαμε το σύρτη χωρίς λουκέτο».

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ