ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με 15 θανάτους παιδιών σε νοσοκομεία - Ο γιατρός που ερευνάται από τις Αρχές

Θρίλερ με 15 θανάτους παιδιών σε νοσοκομεία - Ο γιατρός που ερευνάται από τις Αρχές
AP Photo/Steven Senne, File

Ένα «θρίλερ» που βρίσκεται σε εξέλιξη ερευνούν κάτω από άκρα μυστικότητα, οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές σχετικά με 15 θανάτους παιδιών σε δύο νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις γιατρών, ιδιωτών και συγγενών των νεκρών παιδιών και άλλων, προκειμένου να φωτιστούν πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Μάλιστα, πληροφορίες γύρω από την υπόθεση αυτή έχουν ήδη μεταφερθεί και στις κεντρικές κρατικές και κυβερνητικές υπηρεσίες. Παράλληλα, έρευνα για το περιστατικό έγινε και από επιτροπή του υπουργείου Υγείας, η οποία ωστόσο σταμάτησε στις αρχές του 2023.

Ο ψεύτικος «Μεσσίας»

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, η αρχή που ξεκίνησε την έρευνα της υπόθεσης ήταν μια έγγραφη αναφορά που έστειλαν το 2021 σε συλλόγους καρδιοπαθών, οι γονείς 15 παιδιών που χειρουργήθηκαν από συγκεκριμένο γιατρό και τα οποία έχασαν τη ζωή τους από πλημμελείς ενέργειές του, όπως αναφέρουν. Οι γονείς υπογραμμίζουν ότι ο επικεφαλής διευθυντής της κλινικής είναι ένας ψεύτικος «Μεσσίας».

Όπως σημειώνουν, στα περίπου 70 χειρουργεία που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στη συγκεκριμένη κλινική, το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμα δεν ανέκτησαν τις αισθήσεις τους ποτέ μετά την εγχείρησή τους.

«Δεκαπέντε παιδιά που μας κάνουν να μην μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια, να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε» προσθέτουν και αναφέρουν ότι ο γιατρός έριχνε συνεχώς αλλού τις ευθύνες για ότι συνέβη.

Οι καρδιοχειρουργοί επισημαίνουν ότι το ποσοστό θνητότητας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι 2-4% και σε καμία περίπτωση στο 20% που φτάνει στις επεμβάσεις του συγκεκριμένου γιατρού.

Το μυστήριο με τη ΜΚΟ

Όπως τονίζουν οι γονείς των παιδιών, ο συγκεκριμένος χειρουργός παραπλανεί τον κόσμο με μια φιλανθρωπική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που έχει δημιουργήσει, ενώ έχει αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα από τα νοσοκομεία που εργαζόταν. Πλέον, οι αστυνομικοί εξετάζουν κάθε λεπτομέρεια από τους ιατρικούς φακέλους των ασθενών που χειρούργησε ο συγκεκριμένος γιατρός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ