ΕΛΛΑΔΑ

Σε προέκταση του Νεκροταφείου Μυτιλήνης θα θάβονται οι πρόσφυγες

Σε προέκταση του Νεκροταφείου Μυτιλήνης θα θάβονται οι πρόσφυγες
Αντικείμενα που μένουν πίσω από τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Βρέθηκε λύση για το ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με τα άταφα πτώματα προσφύγων στη Λέσβο.

Σύμφωνα με ανώτατες πηγές του Δημαρχείου Λέσβου, που μίλησαν στο CNN Greece, βρέθηκε ο κατάλληλος χώρος και ήδη έχουν αρχίσει οι διαδικασίες καθαρισμού και ετοιμασίας του προκειμένου να μπορεί να μετατραπεί σε κοιμητήριο για τα άψυχα σώματα όσων προσφύγων δεν τα καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι τα παράλια του νησιού.

Ο χώρος αυτός, είναι ακριβώς δίπλα από το Νεκροταφείο της Πόλης και ανήκει στο Κληροδότημα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Έχει παραχωρηθεί στο Δήμο μετά από συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής, της Μητρόπολης και των αρμόδιων υπουργείων και πρόκειται, ουσιαστικά, για προέκταση του χώρου όπου θάβονται οι άποροι δημότες του νησιού.

Μέχρι σήμερα τα πτώματα των προσφύγων θάβονταν στο Νεκροταφείο της πόλης το οποίο όμως δεν μπορεί να δεχτεί άλλους. Αυτή τη στιγμή τα πτώματα που παραμένουν άταφα είναι 57 και φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Εντωμεταξύ, αύριο στη Μυτιλήνη θα τελεστεί κοινή δέηση από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, έναν Καθολικό Iερέα και έναν Iμάμη προκειμένου να αποτεθεί φόρος τιμής στα θύματα του προσφυγικού δράματος. Η δέηση θα τελεστεί στις 17:00 το απόγευμα δίπλα στο Άγαλμα της Μικρασιάτικης Μάνας, σημείο που επιλέχθηκε για καθαρά συμβολικούς λόγους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ