ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Με αλεξιπτωτιστές και F-16 αυλαία στην 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Χανιά: Με αλεξιπτωτιστές και F-16 αυλαία στην 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης
kriti360.gr

Η σημερινή Κυριακή 28 Μαΐου 2023 αποτέλεσε την 82η επέτειο από τη «Μάχη της Κρήτης», ένα γεγονός που έλαβε χώρα στην πιο κρίσιμη φάση του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, πριν από την εισβολή της Ναζιστικής Γερμανίας στη Σοβιετική Ένωση.

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε ήταν άκρως εντυπωσιακές με ρίψη αλεξιπτωτιστών από την 1η ΜΑΛ, αλλά και αεροπορική επίδειξη αεροσκάφους F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης.


Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους διπλωματικών αντιπροσωπειών και των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Στην σημασία της αντίστασης των Κρητικών και συμμάχων κατά την Γερμανική εισβολή στο νησί, αναφέρθηκαν σε χαιρετισμούς τους ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής και ο γενικός γραμματέας του δήμου Χανίων Γιώργος Φραγκιαδάκης.

kriti360.gr

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνης της περιόδου και επανέλαβε το αίτημα της αξιοποίησης από την τοπική κοινωνία του αεροδρομίου του Μάλεμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ