Με καθυστέρηση η έναρξη των ενδοσχολικών εξετάσεων στα Λύκεια - Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα
Ένα τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε στο σύστημα του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας) είχε ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη έναρξη των σημερινών ενδοσχολικών εξετάσεων στα λύκεια.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Παιδείας, το τεχνικό πρόβλημα είχε ως αποτέλεσμα να «μπουν» σχεδόν ταυτόχρονα όλα τα Λύκεια της επικράτειας (1.900 τον αριθμό) για να αντλήσουν θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων και έτσι το σύστημα να μην μπορεί να τα εξυπηρετήσει.
Το πρόβλημα έχει ήδη αποκατασταθεί, ωστόσο η μετάδοση των θεμάτων γίνεται με κάποια καθυστέρηση.
Έτσι, σε κάποια σχολεία θα καθυστερήσει και η δεύτερη βάρδια εξετάσεων.
Συναγερμός από το μπλακάουτ στην Τράπεζα Θεμάτων
Συναγερμός εν μέσω εξετάσεων είχε σημάνει από νωρίς το πρωί σήμερα στα Λύκεια, καθώς οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των Σχολείων αδυνατούσαν να μπουν στην Τράπεζα Θεμάτων (Τ.Θ.Δ.Δ) για να κληρώσουν, όπως ορίζει η νομοθεσία, τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων του ΙΕΠ είχε πέσει, με αποτέλεσμα τα σχολεία να μην μπορούσαν να αντλήσουν τα θέματα δύο ή τρεις ώρες πριν την έναρξη των εξετάσεωνα, ανάλογα με το μάθημα στο οποίο διαγωνίζονται οι μαθητές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δασκάλα στην Ηρακλειά έχει την κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό
Καταγγελία για δασκάλα σε σχολείο της Αθήνας: Έβαλε ταινία ερωτικού περιεχομένου σε μαθητές
Εξαρθρώθηκε ομάδα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ: Ανάμεσα τους γιατροί και φαρμακοποιός
14:47
ΚΚΕ: Ο κρατικός μηχανισμός επιδεικνύει ζήλο κατά των αγροτών και όχι για να προστατέψει τους πολίτες
14:47
ΕΕ: Πρόστιμο στην πλατφόρμα Χ για το «μπλε σήμα» και τις παραπλανητικές διαφημίσεις
14:39
Επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros Discovery έναντι 72 δισ. δολαρίων
14:37