ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννόπουλος στο CNN Greece: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Γιαννόπουλος στο CNN Greece: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
INTIME /ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

«Αστάθεια του καιρού παρατηρείται σε πολλές περιοχές της χώρας μέχρι και την Τετάρτη, με πρόσκαιρες καταιγίδες ενώ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αναμένεται ηλιοφάνεια τόσο στα νησιά όσο και τον νομό Αττικής. Ωστόσο, την Κυριακή (4/6) αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας», λέει ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο CNN Greece.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, παρατηρείται μια αστάθεια του καιρού ακόμα και τις τελευταίες μέρες του Μαΐου. Δηλαδή τις πρωινές ώρες υπάρχουν νεφώσεις, με κορύφωση τις μεσημβρινές ώρες που σημειώνεται βροχόπτωση σε ορισμένες περιοχές ενώ το βράδυ ο καιρός παρουσιάζει βελτίωση.

«Αυτό το καιρικό μοτίβο φαίνεται να κρατάει και σήμερα Δευτέρα (29/5), άρα περιμένουμε αρκετές μεσημεριανές καταιγίδες σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Δεν αποκλείεται να βρέξει και στην Αττική τις μεσημβρινές ώρες και ειδικότερα προς το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Το ίδιο προβλέπεται και για τη Θεσσαλονίκη. Κατά τις απογευματινές ώρες αναμένονται πρόσκαιρες βροχές», αναφέρει ο ίδιος.

Αστάθεια καιρού μέχρι την Τετάρτη

Την Τρίτη εξακολουθεί να υπάρχει το καιρικό μοτίβο της αστάθειας, προσθέτει ο μετεωρολόγος. Δηλαδή, προβλέπονται μεσημεριανές – απογευματινές καταιγίδες σε ηπειρωτικές περιοχές, στους νομούς, Αττικής και Θεσσαλονίκης, στις ορεινές περιοχές της Κρήτης και τα Δωδεκάνησα.

Την Τετάρτη, κατά τον ίδιο, «εξακολουθεί να είναι άστατος ο καιρός με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πολλές βροχοπτώσεις προβλέπονται σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές (Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα), με εξαίρεση τη Θράκη.

Την Πέμπτη φαίνεται πως αλλάζει το σκηνικό του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας. «Στην Αθήνα και το νομό Θεσσαλονίκης δεν αναμένεται βροχή. Βροχόπτωση προβλέπεται σε δυτική Στερεά και την Ήπειρο.

»Την Παρασκευή εντείνονται οι βροχές σε ηπειρωτικές περιοχές, σε Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Το Σάββατο προβλέπονται μεμονωμένες καταιγίδες σε κάποιες περιοχές», λέει ο κ. Γιαννόπουλος.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 26-28 βαθμούς Κελσίου.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο καιρός προβλέπεται αρκετά καλός σε πολλές περιοχές της χώρας. σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

«Ηλιοφάνεια και υψηλή θερμοκρασία προβλέπεται κυρίως στα νησιά και τον νομό της Αττικής. Αντιθέτως, την Κυριακή στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας θα έχουμε μεμονωμένες καταιγίδες», καταλήγει ο ίδιος.

Ο καιρός από την ΕΜΥ

Τρίτη (30-05-2023)

Στα ανατολικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους αρχικά στα Δωδεκάνησα και κυρίως από το μεσημέρι. Στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Στα δυτικά αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 25 με 27 και τοπικά τους 28 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη (31-05-2023)

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους αρχικά στα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα, οπότε στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη (01-06-2023)

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή (02-06-2023)

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

Σάββατο (03-06-2023)

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματνές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ