ΕΛΛΑΔΑ

Νέα 48ωρη απεργία σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

Νέα 48ωρη απεργία σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

Χωρίς προβλήματα λειτουργεί από σήμερα ο κλάδος της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την αναστολή της πολυήμερης απεργίας των λιμενεργατών του ΟΛΠ, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν στις φορτοεκφορτώσεις των εμπορευματοκιβωτίων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, καθώς η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της για 27η ημέρα και με νέα 48ωρη απεργία που εξήγγειλε το απόγευμα, μετά από συνεδρίαση των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και στην εξυπηρέτηση κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς οι λιμενεργάτες στον ΟΛΘ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σήμερα εξήγγειλαν νέα 24ωρη από αύριο Τετάρτη 22/06 στις 12 το μεσημέρι, έως στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 23/06.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Επίσης η ΟΜΥΛΕ, θα αποστείλει επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσα, ζητώντας να γίνει απαλοιφή της φράσης «κατάργηση του Γενικού Προσωπικού Κανονισμού από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ» που βρίσκεται σε διάταξη της νέας σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ.

Επιπλέον θα ζητούνται γραπτές δεσμεύσεις αναφορικά με τη δυνατότητα μετάταξης εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ