Κοζάνη: Καταδίκη στρατιωτικού και ιδιώτη για υπεξαίρεση 8 τόνων πετρελαίου
Σε 10 και 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή αντίστοιχα, καταδικάστηκαν σήμερα στην Κοζάνη ένας στρατιωτικός και ένας ιδιώτης ως ηθικοί αυτουργοί υπόθεσης υπεξαίρεσης 8 τόνων πετρελαίου από στρατόπεδο της περιοχής.
Ένας τρίτος κατηγορούμενος επίσης στρατιωτικός αθωώθηκε, ενώ η δίκη για την υπόθεση απώλειας συνολικά 22 περίπου τόνων πετρελαίου από στρατόπεδο στην Κοζάνη απασχολεί την δικαιοσύνη τα τελευταία πέντε χρόνια.
Το χρονικό της υπόθεσης
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλα ξεκίνησαν όταν τον Φεβρουάριο του 2018 έγινε απόπειρα για την αφαίρεση πετρελαίου, από στρατόπεδο με την συμμετοχή δυο στρατιωτικών και ενός ιδιώτη οδηγού βυτιοφόρου κατά την διάρκεια της οποίας οι κατηγορούμενοι πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω.
Οι κατηγορούμενοι είχαν αντλήσει 8 τόνους πετρελαίου και έγιναν αντιληπτοί χωρίς να προλάβουν να απομακρυνθούν. Σε έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι έλειπαν συνολικά 22 τόνοι πετρελαίου.
Και οι δύο στρατιωτικοί έχουν ήδη απολυθεί από τον στρατό, ενώ κατά της σημερινής απόφασης του δικαστηρίου οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καταδικάστηκε από τουρκικό δικαστήριο ο Αμπάρα, Σύρος με ελληνική υπηκοότητα
Μαλλιωτάκη πριν από την επίσκεψη Ρούμπιο: «Η Τουρκία να σεβαστεί την ελληνική κυριαρχία»
19:41
Live η ομιλία του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ
19:30
Κάλυψη Μαρινάκη σε Δένδια: Κανείς δεν αμφισβητεί την αφοσίωσή του - Τι είπε για τον Άδωνι
19:19
Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στη σκιά της επίσκεψης του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα
19:09