ΕΛΛΑΔΑ

ΓΣΕΕ: Να αποδοθούν ευθύνες για εργατικό δυστύχημα στη Ζώνη Περάματος

ΓΣΕΕ: Να αποδοθούν ευθύνες για εργατικό δυστύχημα στη Ζώνη Περάματος
Η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Να αποδοθούν ευθύνες για το θάνατο του 47χρονου εργαζόμενου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος νωρίτερα τη Δευτέρα (29/5) ζητά με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Συνομοσπονδία ζητά λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων, καθώς και εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας.

Ταυτόχρονα, ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων του εργατικού δυστυχήματος και απόδοση ευθυνών «όπου αυτές αναλογούν».

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Δυστυχώς ακόμη ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του εν ώρα εργασίας και δύο συνάδελφοι τραυματίζονται, γιγαντώνοντας τη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων στη χώρα μας.

Η σημερινή τραγωδία στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος με το θάνατο ενός 47χρονου χειριστή γερανού και τον τραυματισμό ακόμη δύο εργατών, αποδεικνύει με το χειρότερο τρόπο το μέγεθος του προβλήματος στη χώρα μας.

Η Συνομοσπονδία, έχει κάτ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα, ζητώντας τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων ώστε να μην θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους. Ζητάμε για πολλοστή φορά από τους υπευθύνους τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων και την εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας.

Ζητάμε για τη σημερινή τραγωδία την απόδοση ευθυνών όπου αυτές αναλογούν και την τιμωρία των υπευθύνων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ