ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές

Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές
unsplash

Η Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με το Εργαστήριο «Φιλοσοφία - Διακυβέρνηση - Οικονομία» (PPE Lab) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) παρουσιάζουν την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 17.00 το βιβλίο «Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές» που εκπονήθηκε από τους Γιώργο Ν. Πολίτη, Βασίλη Αναγνώστου και Μαρία - Άρτεμη Κολλινιάτη στο πλαίσιο του Παρατηρητηρίου Ιθαγένειας.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1 στην Αθήνα.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας Νάσος Μπαλέρμπας, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, διευθυντής του PPELab και εκ των συγγραφέων του βιβλίου, Γιώργος Πολίτης καθώς και ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Μιχάλης Τσινισιζέλης.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν η υπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών, Καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου του ΕΚΠΑ, κ. Καλλιόπη Σπανού και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Μελέτιος Α. Κ. Δημόπουλος.

Το Εργαστήριο «Φιλοσοφία-Διακυβέρνηση-Οικονομία» στοχεύει στη μελέτη, τεκμηρίωση, ανάλυση και προώθηση προτάσεων δημόσιας πολιτικής. Για τον σκοπό αυτό συνεργάζεται με εγχώριους και διεθνείς φορείς, ινστιτούτα, ερευνητικά κέντρα και ιδρύματα. Το «Παρατηρητήριο Ιθαγένειας» είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα που μελετά τις δημόσιες πολιτικές ιθαγένειας που ακολουθούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ