ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι συνοριοφύλακες που διακινούσαν μετανάστες

Έβρος: Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι συνοριοφύλακες που διακινούσαν μετανάστες
EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι πέντε συνοριοφύλακες που διακινούσαν μετανάστες στον Έβρο, ενώ διατάχθηκε και ΕΔΕ για να διερευνήσει την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (30/5) ο εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης άσκησε ποινική δίωξη για βαριά αδικήματα κακουργηματικού τύπου άσκησε στους πέντε αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από πολύμηνη έρευνα και παρακολουθήσεις, για διευκόλυνση εισόδου στην χώρα παράνομων μεταναστών.

Ένα στοιχείο που έχει ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, είναι ότι τρεις από τους πέντε συλληφθέντες είχαν αποσπαστεί το 2018 στην ΕΥΠ, όπου υπηρέτησαν για περίπου ένα χρόνο.

Σε βάρος των πέντε αστυνομικών (ενός ανθυπαστυνόμου και τεσσάρων αρχιφυλάκων) ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εισόδου πολιτών τρίτων χωρών χωρίς έλεγχο, διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, μεταφορά από το εξωτερικό πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ