Έξι συλλήψεις για εμπορία ανθρώπων και εκμετάλλευση ανηλίκων στη Ρόδο
Στη σύλληψη έξι ατόμων προχώρησαν οι αρχές στη Ρόδο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.
Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν πέντε γυναίκες και ένας άνδρας, ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι «πιάστηκαν επ' αυτοφόρω» να εκμεταλλεύονται ανήλικα παιδιά, στην Μεσαιωνική πόλη του νησιού, εξωθώντας τα στην επαιτεία.
Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης (31/5), στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών διαπιστώθηκε ότι οι δράστες εκμεταλλεύονταν επιτηδευμένα ανήλικα παιδιά και εγγόνια τους, θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, επιδιώκοντας τη συμπόνια και το κοινό αίσθημα των πολιτών, ώστε να τους προσφέρουν χρηματικά ποσά, με στόχο πορισμό παράνομου εισοδήματος.
Οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση χρηματικών μικροποσών, καθώς και διάφορα μουσικά όργανα που κατείχαν, χρησιμοποιούσαν οι ανήλικοι.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνελήφθη 48χρονος για υπόθεση εμπορίας ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη
Ο Jay-Z ξεδιπλώνει τη δημιουργική του ιδιοφυΐα στο νέο ντοκιμαντέρ «Jay-Z in 8» δια χειρός Ρικ Ρούμπ
13:12
Επιχείρηση «Αιγίς»: Τέσσερις συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων μέσω διαδικτύου
13:07
Χειροπέδες σε Βρετανό στα Ιωάννινα: Καταζητούνταν με Ευρωπαϊκό Ένταλμα για ξέπλυμα χρήματος
12:55
Ομόνοια: Από ηλεκτρικό πατίνι εκτιμάται ότι προκλήθηκε η φωτιά στο ξενοδοχείο - Τρεις τραυματίες
12:44