ΕΛΛΑΔΑ

Αρναούτογλου: Στη μισή χώρα καλοκαίρι και στην άλλη μισή φθινόπωρο την Παρασκευή

Αρναούτογλου: Στη μισή χώρα καλοκαίρι και στην άλλη μισή φθινόπωρο την Παρασκευή
Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό UNSPLASH

Αψυχολόγητος πρόκειται να είναι ο καιρός την Παρασκευή 2/6, σύμφωνα με τις προβλέψεις του γνωστού μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου, καθώς στη μισή χώρα θα επικρατεί οριακά καλοκαίρι, και στην άλλη μισή βροχές και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, στα βόρεια τμήματα της χώρας, σε αντίθεση με τη νότια και ειδικά τη νότια νησιωτική Ελλάδα, όπου το σκηνικό θα είναι βροχερό με μπόρες και καταιγίδες σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα, από την νοτιοανατολική Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και προς τα νοτιοανατολικά, το τοπίο θα γίνεται όλο και περισσότερο πιο άστατο, με παροδικές βροχές.

Στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου θα επικρατήσουν μπόρες και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να ενταθούν.

Οι άνεμοι προβλέπονται εξασθενημένοι, στα 3 με 5 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές και στα 5 με 7 στα Δωδεκάνησα, ενώ η θερμοκρασία στα βόρεια και στα δυτικά θα φτάσει τοπικά τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατεί συννεφιά από την αρχή της ημέρας, ενώ το μεσημέρι θα υπάρξουν μπόρες και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι στα 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα, ενώ θα εμφανιστούν τοπικές συννεφιές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ