ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον αστυνομικό που διακινούσε παράτυπους μετανάστες

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον αστυνομικό που διακινούσε παράτυπους μετανάστες
Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα και πρόκληση για την τέλεση εγκλήματος ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού, που συνελήφθη την Πέμπτη (1/6) για εμπλοκή σε υπόθεση διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μέσω του αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι, η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (1/6) από συναδέλφους του της υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος που τον παρακολουθούσαν επί μήνες, ερευνώντας την φερόμενη δράση του.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία ο κατηγορούμενος έδωσε εντολή σε συνάδελφό του να επιτρέψει σε δύο πρόσφυγες από τη Συρία να περάσουν την πύλη επιβίβασης με χρήση πλαστών διαβατηρίων, υπηκόων Εσθονίας, με προορισμό τις Βρυξέλλες.

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να διαθέτουν στοιχεία που συνδέουν τον συλληφθέντα και με άλλες περιπτώσεις διευκόλυνσης εξόδου παράτυπων μεταναστών από τη χώρα, αντί αντιτίμου και σε συνεργασία με άγνωστους δράστες, μελών κυκλώματος.

Εκτός από τον αστυνομικό συνελήφθησαν και οι δύο Σύροι, κατηγορούμενοι για πλημμεληματικές πράξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ