ΕΛΛΑΔΑ

Πήγαιναν στο Euro2016 με κλεμμένες πιστωτικές

Πήγαιναν στο Euro2016 με κλεμμένες πιστωτικές
EUROKINSSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε  παγκόσμια επιχείρηση της Europol συμμετείχε η ελληνική Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με στόχο τον εντοπισμό απατεώνων που με κλεμμένα στοιχεία από πιστωτικές κάρτες εξέδιδαν αεροπορικά εισιτήρια ακόμα και για να ...απολαύσουν αγώνες στο Παρίσι, στο πλαίσιο του EURO 2016.

H επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο της ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων και συμμετείχαν αστυνομικές Αρχές από 43 χώρες. Την παγκόσμια επιχείρηση συντόνιζε η Europol από πέντε συντονιστικά κέντρα. Συνολικά συνελήφθησαν σε όλη την Ευρώπη 140 άτομα από τα οποία τα τρία στην Ελλάδα στη χώρα μας.

Όπως διαπίστωσαν οι Αρχές, οι δράστες είχαν εκδόσει αεροπορικά εισιτήρια με πλαστά στοιχεία που είχαν εξαγάγει από πιστωτικές κάρτες τις οποίες είχαν κλέψει.

Οι Αρχές ασφαλείας είχαν σημάνει κόκκινο συναγερμό καθώς επεδίωκαν να καταγράψουν όλες τις κινήσεις καθώς και τα πραγματικά στοιχεία των απατεώνων που θα ταξίδευαν κατά τη διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Στην Ελλάδα ελέγχθηκαν όλα τα αεροδρόμια της χώρας από αστυνομικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και τα τρία άτομα που συνελήφθησαν εντοπίστηκαν την ώρα που με πλαστά στοιχεία αποπειράθηκαν να ταξιδέψουν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Ρόδου. Η διεθνής επιχείρηση ειχε την κωδική ονομασία " ciconia alba" και κράτησε 48 ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ