ΕΛΛΑΔΑ

Καταργούνται οι περιορισμοί στο επάγγελμα του ξεναγού

Καταργούνται οι περιορισμοί στο επάγγελμα του ξεναγού
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

«Ανοίγει» το επάγγελμα του ξεναγού στην Ελλάδα, το οποίο θα μπορούν πλέον να ασκούν και υπήκοοι χωρών μελών εκτός Ε.Ε. σύμφωνα με υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

«Καταργείται ο περιορισμός που ίσχυε μέχρι σήμερα για τις Σχολές Ξεναγών που απευθυνόταν μόνον σε Έλληνες υπήκοους και δίνεται η δυνατότητα και σε πολίτες τρίτων χωρών να ασκούν νόμιμα το επάγγελμα», επεσήμανε η
αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, σημειώνοντας πως με τη ρύθμιση επιλύεται το ζήτημα της ξενάγησης στις λεγόμενες σπάνιες γλώσσες.

Σύμφωνα με την τροπολογία που φέρει τις υπογραφές του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, Παιδείας Νίκου Φίλη και Τουρισμού Έλενας Κουντουρά επαναπροσδιορίζονται τα πρόστιμα στα τουριστικά καταλύματα που δεν πληρούν τους όρους λειτουργίας.

Εκτός της ανάκλησης του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (ΕΣΛ) επιβάλλεται και χρηματικό πρόστιμο, κλιμακούμενο, από 5.000 ευρώ – 15.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό κλινών του καταλύματος. Το πρόστιμο σήμερα ορίζεται στα 200 ευρώ ανά κλίνη. Με την ανάκληση του ΕΣΛ, εκδίδεται νέο ανάλογα με τις προδιαγραφές της κατηγορίας που πληροί το εκάστοτε, κάθε φορά κατάλυμα.

«Ανοίγει» το επάγγελμα του ξεναγού στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ