ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη για παράνομη κατοχή αρχαίων στο Ρέθυμνο

Σύλληψη για παράνομη κατοχή αρχαίων στο Ρέθυμνο
Φωτογραφία Αρχείου

Πλήθος αρχαίων αντικειμένων κατασχέθηκαν σήμερα στο Ρέθυμνο της Κρήτης, τα οποία βρέθηκαν σε παράνομη κατοχή ενός Έλληνα. 

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 46χρονου, με την κατηγορία των παραβιάσεων που αφορούν στην Προστασία των Αρχαιοτήτων και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ο ύποπτος θα οδηγηθεί την Τετάρτη στον εισαγγελέα με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, με τη συνδρομή αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων, έκαναν έρευνα στην οικία του 46χρονου αλλά και σε χώρους που χρησιμοποιεί, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν τα αρχαία αντικείμενα.

Συγκεκριμένα τα κατασχεθέντα είναι: ένα λίθινο τμήμα κυκλικής βάσης συμπίεσης ελαιοπιεστηρίου, 3 λίθινοι ορθογώνιοι δόμοι από ψαμμίτη, 2 λίθινα αντίβαρα ελαιοτριβείου, εκ των οποίων το ένα από ψαμμίτη, λίθινο επίμηκες τμήμα με κεντρική αυλάκωση, 2 λίθινες δεξαμενές, ορθογώνια, μια λίθινη επιτύμβια στήλη με αετωματική απόληξη από ψαμμίτη, 2 φακοειδείς μυλόπετρες από τροπήιον και 2 τμήματα λίθινων στηλών από την εποχή της αραβοκρατίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ