ΕΛΛΑΔΑ

Στις 14 Ιουνίου το 8ο Συνέδριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας - ΗΤΑ

Στις 14 Ιουνίου το 8ο Συνέδριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας - ΗΤΑ

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο των τεχνολογιών υγείας, θα τεθούν στο τραπέζι, στη διάρκεια του 8ου Συνεδρίου ΗΤΑ – Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας, με τη συμμετοχή 30 κορυφαίων ειδικών σε Ελλάδα και Ευρώπη, εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικών φορέων και διακεκριμένων ακαδημαϊκών.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Caravel και διοργανώνεται υπό την αιγίδα τηςΠανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), της Ελληνικής Ένωσης Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), και του Pharma Innovation Forum (PIF).

Στόχος του συνεδρίου είναι να προσφέρει την ευκαιρία να συζητηθούν σε βάθος οι στρατηγικές, οι διαδικασίες, οι δεξιότητες και οι ικανότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση προκλήσεων και την υπέρβαση πιθανών φραγμών στην πρόσβαση σε πολλές νέες και καινοτόμες θεραπείες. Με τίτλο «HTA: Setting goals for an innovative future», το κύριο θέμα του 8ου συνεδρίου HTA είναι ο νέος ρόλος που καλούνται να αναλάβουν οι Επιτροπές HTA και Διαπραγμάτευσης, στο πλαίσιο του νέου κανονισμού της ΕΕ για την αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας που θα επιτρέψει ζωτικής σημασίας και καινοτόμες τεχνολογίες υγείας – όπως καινοτόμα φάρμακα, ορισμένες ιατρικές συσκευές, ιατρικός εξοπλισμός και μέθοδοι πρόληψης και θεραπείας – να είναι ευρύτερα διαθέσιμες.

Στο διάλογο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των κύριων πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων ΣΦΕΕ, ΠΕΦ και PIF και της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, ενώ κεντρικός συντονιστής θα είναι ο Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου «Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας» στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης Αθανάσιος Βοζίκης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η 1η Ενότητα του συνεδρίου, η οποία θα εστιάσει στο νέο ρόλο της ΑΤΥ και των Διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του νέου κανονισμού ΑΤΥ καθώς και στις προκλήσεις και ευκαιρίες στη διαδικασία εφαρμογής. Ο Καθηγητής Πάνος Καναβός, Αναπληρωτής Καθηγητής, Αναπληρωτής Διευθυντής, LSE Health, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, London School of Economics θα εστιάσει στις νέες τάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Φαρμακευτικών Επιχειρηματιών (EUCOPE),Alexander Natz θα επικεντρώσει την ομιλία του στις επιπτώσεις του νέου κανονισμού ΑΤΥ για τις εταιρείες και πως αυτές μπορούν να προετοιμαστούν καλύτερα για το 2025.

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στη χώρα μας το πλαίσιο αξίας για ψηφιακές τεχνολογίες υγείας. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της 4ης ενότητας αφιερωμένης στη «Βελτίωση της πρόσβασης για ψηφιακές πλατφόρμες και ιατρικές συσκευές», έχουμε την τιμή να καλωσορίσουμε τη Madeleine Haig, Επιστημονική Συνεργάτιδα στην Ομάδα Έρευνας Ιατρικής Τεχνολογίας στο London School of Economics and Political Science (LSE). Με καταγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η πρώιμη εκπαίδευση και η έρευνά της επικεντρώθηκαν στην εσωτερική πολιτική υγείας των ΗΠΑ πριν αποκτήσει μεταπτυχιακό στη Διεθνή Πολιτική Υγείας από το LSE. Επί του παρόντος, η κ. Haig ηγείται της έρευνας για την ανάπτυξη ενός πλαισίου αξίας για την αξιολόγηση των ψηφιακών τεχνολογιών υγείας που στοχεύουν στη βελτίωση της διαχείρισης χρόνιων ασθενειών.

Η τελική εργασία αναμένεται στα τέλη του μήνα, ενώ η εργασία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο φετινό ISPOR στη Βοστώνη και στη συνέχεια στο συνέδριο HTA στην Ελλάδα. Την ενότητα θα συντονίσει ο Πάνος Σταφυλάς, Καρδιολόγος / Σύμβουλος HTA, Επιστημονικός Διευθυντής της HealThink ενώ θα συμμετάσχουν στη συζήτηση και ο Χαράλαμπος Πλατής, Διευθύνων Σύμβουλος, Ελληνικό Ινστιτούτο DRGs (ΚΕΤΕΚΝΥ) και ηΕλευθερία Πικρού- Μωραϊτάκη, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης Ποιότητας & Τεχνολογίας στην Υγεία Α.Ε. (ΕΚΑΠΤΥ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ