ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2023: Πώς σχολιάζουν εκπαιδευτικοί τα θέματα των ΑΟΘ στα ΕΠΑΛ στο CNN Greece

Πανελλήνιες 2023: Πώς σχολιάζουν εκπαιδευτικοί τα θέματα των ΑΟΘ στα ΕΠΑΛ στο CNN Greece
Εξεταστικό κέντρο κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Πιο απαιτητικά σε σχέση με πέρυσι ήταν τα σημερινά (7/6) θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) όπως σχολιάζουν στο CNN Greece εκπαιδευτικοί του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς.

«Τα σημερινά θέματα κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης» σχολίασε χαρακτηριστικά ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος Οικονομίας του Ομίλου Φροντιστηρίων, Ανδρέας Λίτσας.

Επιπλέον, συμπλήρωσε επως «η ομάδα Δ είναι εμπνευσμένη από την τράπεζα θεμάτων».

Δείτε τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Τα επόμενα μαθήματα στα οποία εξετάζονται στα ΕΠΑΛ είναι τα Ηλεκτροτεχολογία 2, το Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, το Ναυτικό Δίκαιο - Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία - Εφαρμογές και η Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023.

Το CNN Greece, συμμεριζόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και την πιο έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση.

Πότε μηδενίζεται το γραπτό

Ο υποψήφιος που εξετάζεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής επιτροπής και το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν 0, αν υπάρξουν οι ακόλουθες ενέργειες:

  • αντικείμενο ή μέσο που προαναφέρεται
  • ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου
  • ή θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών, επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων
  • ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του

Η Λυκειακή επιτροπή, πριν από την επιβολή της ανωτέρω ποινής, καλεί σε προφορική απολογία τον υποψήφιο και συντάσσει σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από την τριμελή Λυκειακή Επιτροπή και τον γραμματέα αυτής.

Τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται στο πρακτικό.

Η τυχόν απόφαση της τριμελούς Λυκειακής Επιτροπής για μηδενισμό γραπτού δοκιμίου υποψηφίου, πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένη σε πρακτικό που συντάσσεται και υπογράφεται από τον πρόεδρο, τα δύο μέλη και το γραμματέα της Λυκειακής Επιτροπής, στο οποίο πρέπει να αναφέρονται με σαφήνεια οι λόγοι για τους οποίους μηδενίζεται το γραπτό δοκίμιο.

Σε περίπτωση που υπάρχουν στοιχεία τα οποία συλλαμβάνεται να κατέχει ο υποφήφιος, αυτά επισυνάπτονται στο πρακτικό που συντάσσεται και η τριμελής Λυκειακή Επιτροπή βαθμολογεί το γραπτό δοκίμιο με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ