ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μαρούσι: Ποινή 8 ετών στις φυλακές ανηλίκων για τη 18χρονη που σκότωσε τη φίλη της

Δολοφονία Μαρούσι: Ποινή 8 ετών στις φυλακές ανηλίκων για τη 18χρονη που σκότωσε τη φίλη της
Φωτογραφία από το σπίτι στο Μαρούσι CNN GREECE / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ

Ποινή εγκλεισμού για οχτώ χρόνια σε Κατάστημα Κρατήσεως Νέων, αποφάσισε σήμερα, Τετάρτη 7/6, το Δικαστήριο για την υπόθεση της 18χρονης που είχε σκοτώσει την 22χρονη φίλη της στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου, η διαδικασία της απόφασης διήρκησε πέντε ημέρες.

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε το γραφείο του Αλέξη Κούγια, που είχε αναλάβει την υπεράσπιση της 18χρονης:

«Μετά από εξαντλητική διαδικασία πέντε ημερών, ορισμένες εκ των οποίων και σε μεταμεσονύκτιες ώρες, το Δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση της 18χρονης Μ.Χ. εξέδωσε σήμερα την απόφασή του, με την οποίαν την καταδίκασε να εκτίσει ποινή εγκλεισμού σε Κατάστημα Κρατήσεως Νέων, ύψους 8 ετών.

Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας, όσο και οι γονείς της ανήλικης, επίλεκτος καρδιολόγος και επίλεκτη καθηγήτρια, θέλουμε να εκφράσουμε προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Δικαστηρίου που εξέδωσε αυτήν την απόφαση την απόλυτη ευγνωμοσύνη μας τόσο για τη διαδικασία, που ήταν υποδειγματική, όσο και για τη διδακτική και κοινωνιολογική προσέγγιση, την οποίαν έκαναν οι κυρίες δικαστές.

Η 18χρονη, η οποία ομολόγησε την ενοχή της, υπήρξε άριστη μαθήτρια, με τέλεια γνώση αγγλικών, γαλλικών, μουσικός τριών οργάνων και Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων νεανίδων, εξέφρασε τη συντριβή της για την εγκληματική της συμπεριφορά και προετοιμάζεται προκειμένου να εισαχθεί μέσω πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή.».

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 22χρονη κατέληξε μετά τα θανατηφόρα χτυπήματα, τα οποία ήταν αποτέλεσμα ενός άγριου καυγά που είχε με την ανήλικη τότε φίλη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 17χρονη πήρε ένα κουζινομάχαιρο και χτύπησε με μανία τη φίλη της, μέχρι να τη σκοτώσει. Η δράστις φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και να λαμβάνει βαριά θεραπευτική αγωγή.

Ο πατέρας της 17χρονης είναι γνωστός γιατρός του Αμαρουσίου, ενώ η μητέρα της είναι εκπαιδευτικός, και σύμφωνα με πληροφορίες αυτός ήταν που ενημέρωσε τις Αρχές για το άγριο έγκλημα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, την Αστυνομία ενημέρωσε η γιαγιά της 17χρονης λέγοντας πως έχει σκοτώσει την 22χρονη φίλη της.

Η ΕΛΑΣ ειδοποιήθηκε στις 18:20 της Κυριακής (11/12) με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να φτάνουν στο σημείο και να περνούν χειροπέδες στη 17χρονη.

Το κορίτσι ήταν μαθήτρια Γ’ Λυκείου και θεωρητικά θα έπρεπε να ετοιμάζεται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, όμως, όπως λένε οι περίοικοι είχε εγκαταλείψει το σχολείο και παρουσιαζόταν ως ένα προβληματικό πρόσωπο στη γειτονιά.

Σύμφωνα με αναφορές, η 17χρονη και η 22χρονη είχαν γνωριστεί το καλοκαίρι του 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ