ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2023: Αυτές είναι οι απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Πανελλήνιες 2023: Αυτές είναι οι απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική
Φωτογραφία από εξεταστικό κέντρο των Πανελληνίων Εξετάσεων ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Τις απαντήσεις των Λατινικών, της Χημείας και της Πληροφορικής παρουσιάζει το CNN Greece, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς.

Αυτές είναι οι απαντήσεις στα Λατινικά
Αυτές είναι οι απαντήσεις στη Χημεία
Αυτές είναι οι απαντήσεις της Πληροφορικής

Τα θέματα

Αυτά είναι τα θέματα στα Λατινικά

Όπως σχολιάζουν στο CNN Greece εκπαιδευτικοί του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς τα θέματα των Λατινικών ήταν ξεκάθαρα.

«Τα σημερινά θέματα στα Λατινικά κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, με σαφή και ξεκάθαρα θέματα όπου κάποιος καλά προετοιμασμένος μαθητής δεν θα είχε κανένα θέμα», αναφέρει η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του μαθήματος των Λατινικών Μαρία Γκυρτή.

Αυτά είναι τα θέματα στη Χημεία

«Εύκολα» χαρακτηρίζει τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα, Πέμπτη (8/6) οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των Πανελληνίων Εξετάσεων στο μάθημα της Χημείας στα Γενικά Λύκεια ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος Χημείας του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, Μαρίνος Ιωάννου.

«Τα σημερινά θέματα στη Χημεία κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, με εύκολες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με εξαίρεση την Α.4 που προβλημάτισε τους εξεταζόμενους. Πιθανολογούμε ότι η δυσκολία του μαθήματος θα είναι στην έκτασή του» σημείωσε συγκεκριμένα.

Αυτά είναι τα θέματα στην Πληροφορική

«Βατά ήταν σήμερα τα θέματα της Πληροφορικής, με το Γ και Δ θέμα να θεωρούνται εύκολα καλύπτωντας βασικές αρχές μεθοδολογίας ενώ στο Α και Β θέμα δώθηκε έμφαση στην νέα ύλη» αναφέρει από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς ο κ. Αθανασόπουλος (Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Πληροφορικής).

Τα επόμενα μαθήματα στα οποία εξετάζονται στα ΓΕΛ είναι η Ιστορία, η Φυσική και η Οικονομία την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023.

Το CNN Greece, συμμεριζόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και την πιο έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση.

Πώς βαθμολογούνται Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

  • Για την εξέταση στο μάθημα των Λατινικών της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ τάξης Ημερησίου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου δίνεται στους υποψηφίους/ες διδαγμένο κείμενο 14-16 στίχων από ένα ή περισσότερα κείμενα και ζητείται από αυτούς/ές:
  1. να μεταφράσουν από αυτό στη Νέα Ελληνική 10-12 στίχους (20 μονάδες)
  2. να απαντήσουν στις εξής παρατηρήσεις (σύνολο 80 μονάδες):
  • Μία (1 παρατήρηση ανοικτού ή κλειστού τύπου από την Εισαγωγή του σχολικού βιβλίου των Μ. Πασχάλη, Γ. Σαββαντίδη, Λατινικά τ. Α’ (10 μονάδες),
  • μία παρατήρηση ετυμολογική: Συσχέτιση λέξεων της Λατινικής με λέξεις που χρησιμοποιούνται στη Νέα Ελληνική (10 μονάδες),
  • δύο παρατηρήσεις Γραμματικής (30 μονάδες),
  • δύο παρατηρήσεις Συντακτικού (30 μονάδες).

Για την εξέταση του μαθήματος «Χημεία» της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας, δόθηκαν τέσσερα (4) θέματα στους/στις υποψηφίους/ες η βαθμολογία των οποίων κατανέμεται ανά είκοσι πέντε (25) μονάδες στο καθένα από αυτά.

Για την εξέταση του μαθήματος «Πληροφορική» της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, η εξέταση περιλαμβάνει τέσσερα (4) θέματα που περιέχουν θεωρία και ασκήσεις ή προβλήματα και είναι κλιμακούμενης δυσκολίας.

Η βαθμολογία κατανέμεται ανά εικοσιπέντε (25) μονάδες στο καθένα από τα τέσσερα (4) θέματα. Ειδικότερα, το πρώτο θέμα είναι θεωρίας.

Το δεύτερο θέμα αποτελείται από το πρώτο μέρος, που είναι θεωρίας και βαθμολογείται με δεκαπέντε (15) μονάδες, και από το δεύτερο μέρος που, όπως και το τρίτο και το τέταρτο θέμα, είναι ασκήσεις ή προβλήματα σχετικά με το περιεχόμενο του μαθήματος και τις εφαρμογές του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ