ΕΛΛΑΔΑ

Κούγιας κατά Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: «Θα τους μηνύσω για κάθε λέξη και φράση»

Κούγιας κατά Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: «Θα τους μηνύσω για κάθε λέξη και φράση»
EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Μηνύσεις προαναγγέλει ο Αλέξης Κούγιας μετά την αναφορά που κατέθεσε σε βάρος του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση απάντησε ο Αλέξης Κούγιας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) μετά την αναφορά που κατατέθηκε σε βάρος του, λόγω των συνεχών αναφορών του κατά του ιατρικού επαγγέλματος αλλά και κατά συγκεκριμένων ιατρών.

Ο Αλέξης Κούγιας μεταξύ άλλων αναφέρει ότι θα ακολουθήσουν μηνύσεις, σημειώνοντας μάλιστα ότι θα απαιτήσει «από κάθε έναν από αυτούς 100.000 ευρώ ως χρηματική αποζημίωση».

Η απάντηση Κούγια

«Πληροφορήθηκα σήμερα ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κατέθεσε εις βάρος μου αναφορά για τον τρόπο, με τον οποίο αναδεικνύω τα δικαιώματα της κατηγορουμένης κας Σ.Π., όταν εξεταζόμενοι στο Δικαστήριο ιατροί από νοσοκομεία των Πατρών ψεύδονται κατά την εξέταση τους και προσπαθούν εκτός των ιατρικών γνώσεών τους να δυσχεράνουν τη θέση της κας κατηγορουμένης, μετατρεπόμενοι από παιδιάτρους σε ψυχιάτρους και ψυχολόγους.

Κατά τη διάρκεια της εξετάσεως αυτών των ιατρών με αποκορύφωμα την κατάθεση του εντατικολόγου παιδιάτρου του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, κου Κουρέλη, ο οποίος βεβαίως δεν εργάζεται σε νοσοκομείο των Πατρών, όπως οι προηγούμενοι, απεδείχθη ότι οι ιατροί που έκαναν την ανάνηψη της αείμνηστης Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο των Πατρών, με επικεφαλής τον εφημερεύοντα αναισθησιολόγο Χασαπόπουλο, ο οποίος, όπως ο ίδιος κατέθεσε, ασκούσε την εφημερία από το σπίτι του, φτάνοντας καθυστερημένα τουλάχιστον κατά 10 λεπτά στο νοσοκομείο και ενώ τουλάχιστον πριν 10 λεπτά είχε υποστεί ανακοπή η αείμνηστη Τζωρτζίνα, σκοπίμως δεν απεκάλυψαν στο ζεύγος Δ.-Π. ότι μετά από διαδικασία ανανήψεως 20 λεπτών το παιδί πλέον είχε καταστεί λόγω της 20λεπτης ασυστολίας τετραπληγικό και με νοητική υστέρηση, όπως ρητώς αναφέρεται σε ανακοινώσεις της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας αλλά και σε αναφορά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού ΚΑΡΠΑ, και συνέχισαν αντίθετα με τα όσα επιβάλλει η ηθική της ιατρικής στην παγκόσμια βιβλιογραφία τη διαδικασία ανανήψεως για τουλάχιστον μια ώρα με έναν και μοναδικό σκοπό, να διασώσουν τη ζωή μόνο του τετραπληγικού πλέον και με νοητική υστέρηση παιδιού (της Τζωρτζίνας), δηλαδή ενός παιδιού, το οποίο ουδέποτε θα μιλήσει με τους γονείς του και με οποιονδήποτε άλλον συνάνθρωπό μας, ουδέποτε θα αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω του, ουδέποτε θα κινήσει τα χέρια του, ουδέποτε θα κινήσει τα πόδια του και θα περπατήσει, ουδέποτε θα τραφεί από το στόμα, αλλά μόνο μέσω γαστρονομίας, ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΘ ΠΑΤΡΩΝ, ΟΠΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ, Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ, ΤΑ 2 ΝΕΦΡΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΠΑΓΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ, ΟΠΩΣ ΜΕ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ Η ΚΑ Σ.Π., ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΩΡΗΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΨΥΞΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΗΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΗΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΛΘΕΙ ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΖΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΣ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ 8ΧΡΟΝΟΥ ΔΥΣΤΥΧΟΥΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΕΙΧΕ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΚΑΙ, ΑΦΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΦΘΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ, ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΘΗΚΕ ΠΛΕΟΝ ΙΣΟΒΙΩΣ ΑΝΑΠΗΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΝΗΨΕΩΣ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ.

Όλους αυτούς του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που θα έπρεπε μετά τα όσα έχουν αναδειχθεί κατά την πεντάμηνη διαδικασία στο Δικαστήριο εις βάρος των μελών του ιατρών, να τους έχουν καλέσει ήδη σε αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη, τους δηλώνω κατηγορηματικά ότι για κάθε λέξη και φράση, την οποία έχουν συμπεριλάβει στην αναφορά τους εις βάρος μου προς τον ΔΣΑ, θα τους μηνύσω για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημίσεως και θα τους ενάγω για την προσβολή της προσωπικότητός μου ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων των Αθηνών, απαιτώντας από κάθε έναν από αυτούς 100.000 ευρώ ως χρηματική αποζημίωση.

Πρέπει όλοι όμως να καταλάβουν ότι η κυρία κατηγορουμένη πλέον δεν είναι ανυπεράσπιστη, όπως ήταν επί μήνες και είχε μεταβληθεί σε σάκο του μποξ των παρουσιαστών και παρουσιαστριών lifestyle εκπομπών, αλλά και των γνωστών «ιατροδικαστών» χωρίς μια νεκροψία – νεκροτομή στην καριέρα τους, τους οποίους σήμερα στο ΜΟΔ Θεσσαλονίκης στη δίκη του Άλκη Καμπανού κατεξευτέλισε με την πρότασή της η Εισαγγελέας της έδρας κα Κλιάμπα, επιφυλασσόμενη για τη μια εξ αυτών να ζητήσει και την ποινική της δίωξη.

Αθήνα, 08 Ιουνίου 2023

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας».

Η αναφορά του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Όπως τονίζει ο ΠΙΣ, «ο κ. Κούγιας, κατά την άσκηση των υπερασπιστικών του καθηκόντων στη δίκη μητέρας που δικάζεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο του ανήλικου τέκνου της, καταφέρεται γενικά κατά του ιατρικού επαγγέλματος, αλλά και κατά των ιατρών που καταθέτουν ως μάρτυρες στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δίκης με την ιδιότητα των θεραπόντων ιατρών, αφήνοντας αστήρικτες υπόνοιες για τα πρόσωπά τους».

Επανειλημμένα, συνεχίζει ο ΠΙΣ, «ο κ. Κούγιας προσπάθησε να συνδέσει την ιατρική διαχείριση του περιστατικού με το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων οργάνων, υπονοώντας πως ο σκοπός των γιατρών ήταν να παραμείνει το παιδί ζωντανό με σκοπό να διατεθούν τα όργανά τους προς μεταμόσχευση. «Η συγκεκριμένη τοποθέτηση και οι αιχμές απέναντι στους γιατρούς, αλλά και στη διαδικασία των μεταμοσχεύσεων, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ο οποίος μίλησε για ανοίκεια επίθεση στο θεσμό. Το όλο θέμα είχε προκαλέσει αντιδράσεις και από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία με ανακοίνωση της είχε μιλήσει για τη σπουδαιότητα της δωρεάς οργάνων και το αυστηρό πρωτόκολλο που τηρείται κατά τη διαδικασία, προκειμένου να διασφαλίζονται τα δικαιώματα όλων των εμπλεκομένων μερών» τονίζει ο Σύλλογος.

Ο ΠΙΣ αναφέρει πως «οι ανωτέρω δηλώσεις του κ. Κούγια πλήττουν το κύρος του ιατρικού επαγγέλματος, οι δε αστήρικτοι υπαινιγμοί κατά των ιατρών/ μαρτύρων υπερβαίνουν το υπερασπιστικό καθήκον και εκφεύγουν από τα επαγγελματικά πλαίσια του συνηγόρου υπεράσπισης. «Αποτέλεσμα των συγκεκριμένων υπαινιγμών του κ. Κούγια, οι οποίοι έλαβαν πολύ μεγάλη δημοσιότητα, είναι να διασύρεται αδικαιολόγητα κάθε ιατρός που προσφέρει τις σωτήριες υπηρεσίες του, ειδικά σε παιδιά ασθενείς με πολύ άσχημο αντίκτυπο για την δημόσια υγεία. Ο Π.Ι.Σ., έχοντας έννομο συμφέρον, ζητά από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας του δικηγορικού λειτουργήματος, ώστε να πάψουν αυτές οι ανοίκειες επιθέσεις κατά των ιατρών, αλλά και του θεσμού των μεταμοσχεύσεων που οι ιατροί υπηρετούν με αυταπάρνηση» καταλήγει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ