ΕΛ.ΑΣ: Εκφοβισμός η βόμβα στο σπίτι επιχειρηματία
Μασούρι δυναμίτη και βραδύκαυστο φυτίλι ήταν η βόμβα που τα ξημερώματα εξερράγη στο σπιτι γνωστού επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων.
Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες με κέντρα διασκέδασης στη Βουλιαγμένης αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.
Συνολικά διατηρεί 5 καταστήματα ανάμεσα τους και ιστορικό κέντρο στη καρδιά της πόλης το οποίο επισκέπτονται και πολιτικοί καθώς βρίσκεται μια ανάσα από τη Βουλή.
Οι δράστες τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στον εξωτερικό μαντρότοιχο του σπιτιού στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Απο την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και το σημείο αποκλείστηκε αμέσως από αστυνομικούς.
Αξιωματικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών περισυνέλεξαν τα υπολείμματα και τα εξετάζουν στα εργαστήρια ενώ αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που ίσως να έχουν καταγράψει την ύποπτη κίνηση κάποιον οχημάτων στην περιοχή, κυρίως μάλιστα, οχημάτων που δεν ανήκουν σε κατοίκους των μονοκατοικιών που υπάρχουν στη συγκεκριμένη οδό που βρίσκεται και το σπίτι του επιχειρηματία.
Σε μια πρώτη συζήτηση που είχε με τους αστυνομικούς ο επιχειρηματίας είπε ότι δεν έχει διάφορες με κανένα και ότι δεν μπορεί να γνωρίζει από που προέρχεται η εντολή και ποιά είναι τα κίνητρα των βομβιστών.
Πάντως, οι αρχές προσανατολίζονται στο να πρόκειται για απειλητικό μήνυμα με στόχο τον εκφοβισμό και γι´αυτό ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος.
Χαλκιδική: «Πολύ επιεικείς οι ποινές», λέει ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ
09:20
Μετρό: Πέντε σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από 15 έως 18 Ιουνίου
09:10
Η Λότε Ράινιγκερ, η πρωτοπόρος που πρόλαβε τη Disney κατά 11 χρόνια
09:00
Δημοψήφισμα στην Ελβετία: Σήμερα αποφασίζουν εάν θα επιβληθεί όριο στον πληθυσμό της χώρας
08:49