Σακελλαροπούλου για Μαρκόπουλο: Υπηρέτησε την τέχνη του με ανεξάντλητη ζωτικότητα
Με ανάρτηση στο Facebook η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχαιρετά τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «αναζήτησε την έμπνευση στον πλούτο της μουσικής μας παράδοσης και μετουσίωσε το ήθος της σ’ ένα σύγχρονο, ενδιαφέρον, πολυδιάστατο, εντελώς προσωπικό ιδίωμα».
Ειδικότερα, στην ανάρτησή της η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρει:
«Αποχαιρετώ με συγκίνηση έναν συνθέτη που αναζήτησε την έμπνευση στον πλούτο της μουσικής μας παράδοσης και μετουσίωσε το ήθος της σε ένα σύγχρονο, ενδιαφέρον, πολυδιάστατο, εντελώς προσωπικό ιδίωμα.
Μελοποίησε μεγάλους Έλληνες ποιητές δίνοντας έμφαση στο πνευματικό περιεχόμενο των τραγουδιών του.
Πρότεινε την «επιστροφή στις ρίζες» όχι ως στείρα αντιγραφή ρυθμών, μοτίβων και ηχοχρωμάτων, αλλά ως ζωντανό και γόνιμο διάλογο με το παρελθόν.
Από το «Χρονικό» και την «Ιθαγένεια», άλμπουμ που κυκλοφόρησαν μεσούσης της δικτατορίας συνεγείροντας το δημοκρατικό αίσθημα με τα μηνύματά τους, ως τα συμφωνικά του έργα ή τις συνθέσεις του για τον κινηματογράφο και το θέατρο, ο Γιάννης Μαρκόπουλος υπηρέτησε την τέχνη του με ανεξάντλητη ζωτικότητα.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγο και συνεργάτιδά του Βασιλική Λαβίνα και στην κόρη τους Ελένη» αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Γιάννη Μαρκόπουλο
SPONSORED
Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων: 107 χρόνια από τον ξεριζωμό
09:05
Ρόδος: Τι ισχυρίζεται ο 45χρονος για το τροχαίο δυστύχημα - Η μαρτυρία και το βίντεο με τη σύγκρουση
09:04
Πυροβολισμοί στην Ισπανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες
09:01
Νέα μελέτη για το καρπούζι αποκαλύπτει άγνωστα οφέλη για την καρδιά και τα αγγεία
08:45