ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2023: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα θέματα της Οικονομίας

Πανελλήνιες 2023: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα θέματα της Οικονομίας
Εξεταστικό κέντρο κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων EUROKINISSI

Τις απαντήσεις του μαθήματος της Οικονομίας στο οποίο διαγωνίστηκαν σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των Πανελληνίων Εξετάσεων του 2023 στα ΓΕΛ, παρουσιάζει το CNN Greece, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς.

Αυτές είναι οι απαντήσεις στα θέματα στην Οικονομία

Σχολιασμός θεμάτων

Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των Πανελληνίων Εξετάσεων του 2023 στο μάθημα της Οικονομίας στα ΓΕΛ σχολιάζουν εκπαιδευτικοί του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς στο CNN Greece.

«Τα σημερινά θέματα ήταν σαφώς διατυπωμένα, ενώ κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης και κάποιος καλά προετοιμασμένος μαθητής θα μπορούσε να αγγίξει άριστε βαθμολογίες αρκεί να πρόσεχε στα πράξεις», σημειώνει ο Ανδρέας Λίτσας, Ακαδημαικός του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς.

Tα θέματα στο μάθημα της Οικονομίας

Αυτά είναι τα θέματα στην Οικονομία

Η βαθμολογία στο μάθημα της Οικονομίας κατανέμεται κατά 25% σε καθεμία από τις ομάδες αυτές. Η κατανομή της βαθμολογίας στις ερωτήσεις κάθε ομάδας, μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας σε καθεμία από αυτές, η οποία καθορίζεται κατά τη διατύπωση των θεμάτων και ανακοινώνεται στους/στις υποψηφίους/ες γραπτώς.

Σε περίπτωση κατά την οποία ένα θέμα αναλύεται σε υποερωτήματα, η βαθμολογία που προβλέπεται για αυτό κατανέμεται ισότιμα στα επιμέρους ερωτήματα, εκτός αν κατά την ανακοίνωση των θεμάτων καθορίζεται διαφορετικός βαθμός για κάθε ένα από αυτά.

Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής;

Τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου αναμένεται να ανακοινώσει τις βάσεις εισαγωγής το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Αλέξανδρο Κόπτση.

Ειδικότερα, ο κ. Κόπτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα, δήλωσε πως στόχος είναι οι βάσεις να βγουν τουλάχιστον στην ίδια ημερομηνία με πέρυσι αν όχι νωρίτερα.

«Πολύ νωρίς πάντως, αν όχι τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου θα ξέρουν οι φοιτητές μας πού θα πάνε και αυτό για να έχουν έναν, ενάμιση μήνα στη διάθεσή τους να προγραμματίσουν τη ζωή τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ