ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Έπιασαν ληστή ένα χρόνο μετά... από τα αποτσίγαρα που άφησε πίσω του

Κρήτη: Έπιασαν ληστή ένα χρόνο μετά... από τα αποτσίγαρα που άφησε πίσω του
Τα αποτσίγαρα πρόδωσαν το δράστη EUROKINISSI

Φως σε μια υπόθεση ληστείας που είχε απασχολήσει το τμήμα Χερσονήσου στην Κρήτη έδωσαν τα αποτσίγαρα τα οποία βοήθησαν στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του δράστη.

Αν και χρειάστηκε να περάσουν δέκα μήνες οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου κατάφεραν να προχωρήσουν με απόλυτη βεβαιότητα εμπλοκής στην σύλληψη ενός 42χρονου Βούλγαρου ως ενός εκ των τεσσάρων δραστών που είχαν εισβάλλει στην πολυτελή μονοκατοικία του γνωστού ξενοδόχου και πρώην δημάρχου στην περιοχή της Σταλίδας.

Το όλο σκηνικό, όπως αναφέρει το cretalive.gr, ήταν τρομακτικό για την τριμελή οικογένεια, τους γονείς και την κόρη τους, που κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Μπορεί οι δράστες να μην βιαιοπράγησαν σε βάρος τους, όμως ήταν αναμφίβολα εφιαλτική εμπειρία, που δεν εύχεται κανείς ούτε στον εχθρό του.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως το ρεπορτάζ του Cretalive αναφορικά με τα κρίσιμα ευρήματα που βρήκαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια εξερεύνησης του χώρου, ακόμα και περιμετρικά της έπαυλης, εστιάζοντας μεταξύ άλλων σε κάποια αποτσίγαρα που είχαν καπνίσει οι ληστές όσο περίμεναν μέσα στη νύχτα να κλείσουν τα φώτα, ένδειξη ότι τα μέλη της οικογένειας είχαν πέσει για ύπνο.

Το αυτοκίνητο

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σχεδόν άμεσα είχαν στη διάθεση τους το αυτοκίνητο του 42χρονου, ένα μικρό επιβατηγό. Το όχημα καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας στην Σταλίδα να στρίβει προς Ηράκλειο περίπου δέκα λεπτά αφ’ ότου οι ληστές είχαν αποχωρήσει από την μονοκατοικία της οικογένειας. Στις τέσσερις τα ξημερώματα δεν είναι και πολλά τα οχήματα που κυκλοφορούν.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, ταυτοποίησαν τον οδηγό και είδαν ότι πρόκειται για έναν 42χρονο Βούλγαρο, ο οποίος διαμένει στο Ηράκλειο και ζει πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Ο Βούλγαρος άμεση σχέση με την περιοχή της Σταλίδας δεν έχει, διαμένουν εκεί όμως συγγενείς του.

Ωστόσο εργάζεται σε επιχείρηση που σχετιζόταν με την τροφοδοσία του ξενοδοχείου. Από την άλλη, έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν με εισβολές σε δωμάτια ξενοδοχείων ακόμα και όταν οι ένοικοι ήταν μέσα. Δεν είχε, όπως αναφέρουν αστυνομικοί κύκλοι, κανένα ενδοιασμό.

Το DNA και τα αποτσιγάρα

Πηγές ανέφεραν στο Cretalive ότι σε καμία περίπτωση οι αστυνομικοί δεν ήθελαν να ρισκάρουν μία σύλληψη με μοναδικό στοιχείο το βίντεο που κατέγραφε το όχημα του 42χρονου υπόπτου. Περίμεναν υπομονετικά τα αποτελέσματα του DNA, πιστεύοντας ότι θα πέσουν μέσα. Είχαν κάνει εξαιρετική δουλειά σε επίπεδο εξερεύνησης του χώρου, μέσα και έξω από τη μονοκατοικία. Και κυρίως έξω.

Βρέθηκαν αποτσίγαρα από τρεις διαφορετικές μάρκες τσιγάρων και ήταν «φρέσκα». Σε αυτά ταυτοποιήθηκε DNA του 42χρονου Βούλγαρου.

Ακόμα υπάρχει μέσα στο σπίτι ένα ολοκάθαρο εντύπωμα παπουτσιού. Είχε βρέξει κοκκινόχωμα και ήταν πολύ καθαρό.

Οι δράστες περίμεναν αρκετή ώρα να κλείσουν τα φώτα για να περάσουν στο παρασύνθημα. Μάταια όμως. Το φως από το υπνοδωμάτιο της κόρης δεν έκλεισε ποτέ. Έτσι αποφάσισαν να μπουν μέσα και να μην το καθυστερούν άλλο. Στο μεσοδιάστημα είχαν καπνίσει αρκετά τσιγάρα.

Τον μπλόκαραν πριν τη δουλειά

Όταν πλέον έφθασαν τα αποτελέσματα στα χέρια τους, έθεσαν άμεσα σε ενεργοποίηση το σχέδιο σύλληψης του 42χρονου. Ξημερώματα της Δευτέρας, με το που βρήκε από το σπίτι του, στο Ηράκλειο, για να μπει στο αυτοκίνητο και να μεταβεί στην εργασία του, οι αστυνομικοί της ομάδας ασφαλείας της Χερσονήσου τον μπλόκαραν.

Ο ίδιος παραμένει «σφίγγα» για τα όσα του αποδίδονται και για τους συνεργούς του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της οικογένειας έχουν αναγνωρίσει τον σωματότυπο του. Ο 42χρονος αναμένεται να οδηγηθεί την Τρίτη ενώπιον της δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ