ΕΛΛΑΔΑ

Αναλάμβαναν ξυλοδαρμούς κατά παραγγελία και εκβιασμούς καταστημάτων της νύχτας – 7 συλλήψεις

Αναλάμβαναν ξυλοδαρμούς κατά παραγγελία και εκβιασμούς καταστημάτων της νύχτας – 7 συλλήψεις
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Εκδικητικές ενέργειες σε ανταγωνιστές αλλά και προστασία σε καταστήματα αναλάμβανε η ομάδα των επτά συλληφθέντων που βρίσκονται από εχθές στα χέρια της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για άτομα τα οποία είχαν συστήσει συμμορία, και είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στα νότια προάστια, σχεδόν σε ημερήσια διάταξη έναντι πάντα αδράς αμοιβής.

Αναλάμβαναν να ξυλοκοπήσουν κατά παραγγελία και να λύνουν τις διαφορές που μπορεί να είχαν ανταγωνιστές νυχτερινών καταστημάτων στην περιοχή, ενώ στο μακρύ κατάλογο των παράνομων ενεργειών τους, συμπεριλαμβάνεται και η εκβίαση με μηνιαίο μίσθωμα.

Τα στόματα παρέμεναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα με τα θύματα να φοβούνται να μιλήσουν, με χαρακτηριστική μάλιστα την περίπτωση ενός ιδιοκτήτη βενζινάδικου που είχε δεχτεί την επίθεσή τους προκαλώντας μάλιστα σοβαρές ζημιές στο κατάστημα και ο ίδιος όχι μόνο φοβόταν να το καταγγείλει στις αρχές, αλλά όταν είχε φτάσει η αστυνομία προφασίστηκε ότι το κύκλωμα ασφαλείας δεν κατέγραφε.

Όταν όμως οι αστυνομικοί παρέλαβαν το καταγραφικό και το έστειλαν για εξέταση, διαπίστωσαν ότι κάποιος είχε σβήσει τη σκηνή της επίθεσης στο κατάστημα, προφανώς λένε οι αστυνομικοί γιατί ο ιδιοκτήτης φοβόταν να δοθεί συνέχεια στο θέμα.

Σε άλλη περίπτωση στη δικογραφία περιγράφεται πως ζητούσαν εκβιαστικά από ιδιοκτήτη καταστήματος 200 ευρώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην προκαλέσουν φθορές στο κατάστημά του.

Από την επιχείρηση που έγινε εχθές, συνελήφθησαν επτά άτομα ανάμεσά στους οποίους είναι και δύο Ιρακινοί. Σε έφοδο που έγινε στα κρυφήγετά τους, οι αστυνομικοί σύμφωνα με πληροφορίες, εντόπισαν και δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα καθώς επίσης κινητά τηλέφωνα, σουγιάδες, σιδερογροθιά, μαχαίρι, φιαλίδια που περιέχουν υγρό το οποίο εικάζεται ότι είναι αναβολικά, καθώς επίσης και πάνω από 3.000 ευρώ.

Στο μικροσκόπιο πάντως μπαίνουν τέσσερα ακόμη άτομα τα οποία δεν συνελήφθησαν αλλά γίνετια έρευνα σε βάρος τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ