ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Βρετανίδας στην Κρήτη: Τι αποκαλύπτει το ημερολογιό της 14 χρόνια μετά

Δολοφονία Βρετανίδας στην Κρήτη: Τι αποκαλύπτει το ημερολογιό της 14 χρόνια μετά
Η σορός της 53χρονης Jean Hanlon, βρέθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου τον Μάρτιο του 2009 cretapost.gr

Στοιχεία για τη δολοφονία της 53χρονης Βρετανίδας πριν από 14 χρόνια στην Κρήτη αναζητεί ακόμα η οικογένειά της καθώς ο υπαίτιος του εγκλήματος δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Η σορός της 53χρονης Jean Hanlon, βρέθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου τον Μάρτιο του 2009, ωστόσο η οικογένειά της δεν έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες να βρεθεί ο δολοφόνος της.

Σε αυτή την αναζήτηση, η Αστυνομία και τα παιδιά της «ξεσκονίζουν» το ημερολόγιο που κρατούσε η 53χρονη κατά τη διάρκεια της διαμονής της στην Κρήτη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ένας από τους τρεις γιους της στη βρετανική εφημερίδα Mirror, «με μία πιο προσεκτική ανάγνωση του ημερολογίου διαπιστώνει κανείς πως η έξοδος που έκανε εκείνο το μοιραίο βράδυ ήταν με κάποιον που γνώριζε και ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής».

Ο βασικός ύποπτος

«Στο ημερολόγιό της, που το βρήκαμε λίγο μετά το θάνατό της στο σπίτι, έγραφε για τα πάντα. Με ποιους μιλούσε, τι ψώνιζε και από πού, περιγράφοντας κάθε μέρα με λεπτομέρεια», αναφέρει ο ένας από τους τρεις γιους της 53χρονης, όπως μεταφέρει η τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr.

Μετά από ενδελεχή έρευνα διαπιστώθηκε πως η 53χρονη δεν ήταν μόνη της εκείνο το βράδυ αλλά συνάντησε κάποιον. Αυτός ο κάποιος είναι και ο κύριος ύποπτος.

Ωστόσο, όπως διαμηνύουν σε κάθε τόνο οι αρχές δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να προδίδει ποιος μπορεί να ήταν.

Το χρονικό των ερευνών

Η Jean Hanlon ήταν μία αξιαγάπητη γυναίκα που λάτρεψε την Κρήτη και γι’ αυτό επέλεξε να ζήσει στο νησί. Το πτώμα της εντοπίστηκε να επιπλέει στο λιμάνι του Ηρακλείου, τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνισή της, δηλαδή στις 9 Μαρτίου του 2009. Στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση αναφερόταν ότι ο θάνατος της οφείλεται σε πνιγμό εντός θαλάσσιου ύδατος συνεπεία κάκωσης του αυχένα με πλήρη διατομή του εγκεφαλικού στελέχους αποτέλεσμα πτώσης στο νερό από ύψος.

Στη συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση αναφερόταν ότι ο θάνατός της επήλθε από πτώση και πρόσκρουση σε έδαφος και υπήρξε η εκτίμηση ότι η γυναίκα μεταφέρθηκε νεκρή στη θάλασσα και γινόταν λόγος για ατύχημα.

Τελικώς ο θάνατός της αποδόθηκε σε ανθρωποκτονία, δίνοντας φυσικά νέα τροπή στις έρευνες.

Από τη στιγμή της ανεύρεσης του πτώματος της 53χρονης η υπόθεση έχει ανοίξει και έχει κλείσει τρεις, τουλάχιστον φορές.

Η οικογένειά της ζητά η υπόθεση αυτή να μην ξεχαστεί και όποιος γνωρίζει το οτιδήποτε να βοηθήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ