ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: 59 νεκροί - Ο ΔΟΜ κάνει λόγο για τουλάχιστον 400 επιβαίνοντες

Ναυάγιο στην Πύλο: 59 νεκροί - Ο ΔΟΜ κάνει λόγο για τουλάχιστον 400 επιβαίνοντες
Φωτογραφία από τους διασωθέντες μετανάστες που κατέφτασαν στην Καλαμάτα. EUROKINISSI

Τραγικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου με 59 καταγεγραμμένους θανάτους από τις Αρχές. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης κάνει λόγο για τουλάχιστον 400 επιβαίνοντες, στο αλιευτικό.

«Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται και φοβόμαστε ότι χάθηκαν περισσότερες ζωές. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλοίο επέβαιναν έως και 400 άτομα» τονίζει.

Σημειώνει επίσης ότι με αφορμή την τραγωδία στο Αιγαίο ενισχύεται η επείγουσα ανάγκη για συγκεκριμένη, συνολική δράση από τα κράτη για να σωθούν ζωές στη θάλασσα και να μειωθούν τα επικίνδυνα ταξίδια επεκτείνοντας ασφαλείς και τακτικές οδούς μετανάστευσης.

Στους 59 οι νεκροί μετανάστες - Έχουν περισυλλεγεί 104 άτομα

Στην Πύλο καταγράφεται μία από τις μεγαλύτερες θαλάσσιες τραγωδίες με 59 νεκρούς, ενώ η επιχείρηση για τον εντοπισμό άλλων επιβαινόντων συνεχίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές δεν γνωρίζουν ακόμα τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων, κάτι που κάνει δύσκολη την εκτίμηση για τους αγνοούμενους.

Ολοι οι επιβαίνοντες του αλιευτικού σκάφους μεταφέρονται στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου έχει οργανωθεί υποδοχή σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού επτά παραπλέοντα πλοία ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ