ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Καλαμάτας στο CNN Greece: Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς - Πάνω από 700 οι επιβαίνοντες

Δήμαρχος Καλαμάτας στο CNN Greece: Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς - Πάνω από 700 οι επιβαίνοντες
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ/eleftheriaonline/EUROKINISSI

Για «ανείπωτη τραγωδία» έκανε λόγο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, μιλώντας στο CNN Greece, όσον αφορά το πολύνεκρο ναυάγιο με τους μετανάστες ανοιχτά της Πύλου. 

Σε ένα από τα πιο πολύνεκρα ναυάγια στην Ελλάδα, εξελίσσεται η τραγωδία που έγινε ανοιχτά της Πύλου, κατά την οποία τουλάχιστον 79 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/06).

Το αλιευτικό «Αντριάνα» που βούλιαξε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, έξω από την Πύλο, είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης με κατεύθυνση προς την Ιταλία.

Όπως επιβεβαίωσε στο CNN Greece ο δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, οι επιβαίνοντες φαίνεται να ήταν γύρω στους 700, ωστόσο κανείς ακόμα δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον ακριβή αριθμό.

«Οι γυναίκες και τα παιδιά ήταν στα αμπάρια»

«Οι γυναίκες και τα παιδιά ήταν στα αμπάρια» ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας επικαλούμενος μαρτυρίες διασωθέντων, ενώ παράλληλα εξέφρασε φόβους ότι ο απολογισμός των νεκρών θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται στους 104, ενώ στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 26 άτομα, εκ των οποίων όλοι άνδρες.

354300474_273802585058257_584319793988179988_n.jpg
ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού, επτά παραπλέοντα πλοία και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Στην επιχείρηση διάσωσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος C-130, ένα Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και με ένα Ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται ότι το σημείο που βυθίστηκε το σκάφος, 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, βρίσκεται κοντά στο λεγόμενο «Φρέαρ των Οινουσσών», όπου το μέγιστο βάθος φτάνει τα 5.000 μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ