ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα κλοπής από 40χρονο φυγόποινο έπεσε Ουκρανός μητροπολίτης στη Θεσσαλονίκη

Θύμα κλοπής από 40χρονο φυγόποινο έπεσε Ουκρανός μητροπολίτης στη Θεσσαλονίκη
AP Photo/Gerald Herbert, File

Ουκρανός μητροπολίτης, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα για προσκυνηματική επίσκεψη, έπεσε θύμα ληστρικής κλοπής από 40χρονο φυγόποινο, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης προσέγγισε τον 44χρονο κληρικό από την πόλη Τερνόπιλ καθώς επιβιβαζόταν σε λεωφορείο (με ουκρανικές πινακίδες) και αφαίρεσε από τα πράγματά του έναν ιερό σταυρό. Για να συγκρατήσει τη λεία του, ο 44χρονος απώθησε τον Ουκρανό κληρικό.

Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, ο 40χρονος συνελήφθη από δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ο σταυρός αποδόθηκε στον κάτοχό του.

Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς είναι αλγερινής καταγωγής, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένας σουγιάς. Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν πέντε αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, φυλάκισης 32 μηνών και σε χρηματική ποινή, για κλοπή (από κοινού), απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή και κλοπές ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (από κοινού και κατ' εξακολούθηση).

Ο 40χρονος Αλγερινός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ