ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το ναυάγιο στην Πύλο - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το ναυάγιο στην Πύλο - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Διαδήλωση λόγω του πολύνεκρου ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Πλήθος κόσμου συμμετέχει στα συλλαλητήρια για το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου το απόγευμα της Πέμπτης (15/6) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ειδικότερα, διαδήλωση έχει προγραμματιστεί στα Προπύλαια, με τους διαδηλωτές και τις διαδηλώτριες να κατευθύνονται με πορεία προς το Σύνταγμα, όπου θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ. Την ίδια ώρα συλλαλητήριο πραγματοποιούν αντιρατσιστικές και αριστερές οργανώσεις στo κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Στο μεταξύ, οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου συνεχίζονται.

Στο κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας βρίσκονται και ανακρίνονται άτομα, ύποπτα για τη διακίνηση μεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος «Αντριάνα», το οποίο ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξουν και συλλήψεις.

Μέχρι στιγμής 8 άτομα έχουν περάσει από την προανακριτική διαδικασία ως ύποπτοι για την παράνομη μεταφορά των δεκάδων μεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Αιγύπτιους που φέρονται ως ύποπτοι για διακίνηση.

Μάλιστα και ο επικεφαλής της Frontex, Χανς Λάιτενς βρέθηκε στο Λιμεναρχείο της Καλαμάτας προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ