Προφυλακιστέοι οι έξι εκβιαστές των νοτίων προαστίων - «Τους δέρναμε για προσωπικές διαφορές»
Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους οι έξι από τους επτά κατηγορουμένους που φέρονται να εκβίαζαν καταστηματάρχες των νοτίων προαστίων. Ο έβδομος κατηγορούμενος με τις εξηγήσεις που έδωσε στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν το βαρύτατο κατηγορητήριο που τους αποδίδεται για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, βαριά σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του νόμου περί όπλων, αδικήματα που φέρονται ότι τελούσαν για περίπου ένα χρόνο.
Συγκεκριμένα, φέρονται να απάντησαν αρνητικά στις κατηγορίες για μαφιόζικους εκβιασμούς σε καταστηματάρχες για προστασία. Ωστόσο, κάποιοι εκ των κατηγορουμένων φέρονται να παραδέχτηκαν τους ξυλοδαρμούς, κάνοντας όμως λόγο για «προσωπικές διαφορές».
Σημειώνεται, πως σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προχώρησαν σε τουλάχιστον δέκα επιθέσεις σε μαγαζιά της Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας και άλλων περιοχών, από τον Σεπτέμβριο του 2022.
Στον ανακριτή οι δύο γιατροί για τον θάνατο Μαζωνάκη - Αντιμέτωποι με κατηγορίες για ενδεχόμενο δόλο
12:56
Γ.Γ. του ΙΣΑ για Μαζωνάκη: Εξαπατήθηκαν οι ελεγκτές μας - Πήγαιναν τα μηχανήματα οπουδήποτε
12:53
Στις κάλπες προσέρχονται οι Ρώσοι για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία
12:47
Συναγερμός στην Ολλανδία από προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο - Υποψίες για δολιοφθορά
12:36