ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πήγαν να κάνουν εκταφή της μητέρα τους και εκείνη δεν ήταν μέσα

Πάτρα: Πήγαν να κάνουν εκταφή της μητέρα τους και εκείνη δεν ήταν μέσα
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΡΧΕΙΟ)

Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα ήρθε μία οικογένεια στην Πάτρα, καθώς πήγαν για την προγραμματισμένη εκταφή της σορού της μητέρας τους, άνοιξαν τον τάφο αλλά...δεν υπήρχε μέσα.

Η κόρη της οικογένειας κατήγγειλε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» τα εξής: «Στις 19-6-2017 κάναμε την ταφή της μητέρας μου στο Β’ Νεκροταφείο Πατρών. Αντίστοιχα στις 4-10-2022, μας κάλεσαν για εκταφή, όπου κι έγινε το πρώτο άνοιγμα του τάφου, αλλά μάς είπαν ότι η γιαγιά Διονυσία δεν έχει λιώσει ακόμα, ώστε να παραλάβουμε, τα τέσσερα αδέρφια, τα οστά της μητέρας μας από το κοινοτάφιο που την είχαμε.

Έτσι, μας έδωσαν νέο ραντεβού δεύτερης εκταφής του νεκρού μας στις 4-4-2023, κοινοτάφιο 465. Για σοβαρούς λόγους υγείας (είμαι καρκινοπαθής και κινητικά εν μέρει ΑμΕΑ, έχω κάνει χειρουργείο αρθροπλαστική γόνατος κι έχω βάλει μεταλλικά μέρη), πήρα παράταση, για τελική εκταφή της μητέρας μας στις 16-6-2023, δηλαδή χθες. Οπως οφείλαμε, πήγαμε στις 7.30 το πρωί στο Νεκροταφείο για την εκταφή και ανοίγοντας τον τάφο, μείναμε άναυδοι, γιατί μέσα στον τάφο δεν υπήρχαν τα οστά, δεν υπήρχε η σορός της μητέρας μας».

Όπως μεταδίδει το pelop.gr, εμφανώς ταραγμένη στην όψη ενός κενού τάφου συμπλήρωσε πως: «Δεν μπορώ να σας περιγράψω τα συναισθήματα, τον θυμό, τη λύπη και την απόγνωσή μας. Κανείς δεν ήξερε τι είχε γίνει. Κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται τα οστά της μητέρας μας. Ενας υπάλληλος, μόνο, του Νεκροταφείου, μας είπε ότι έγινε λάθος και την έχουν βγάλει (έχει γίνει εκταφή της) στις 4-10-2022».

«Θα κινηθώ νομικά και θα κάνουμε και τα 4 αδέρφια τις απαραίτητες κινήσεις, πρώτον ώστε να βρούμε τα οστά της μητέρας μας και δεύτερον ο κάθε υπεύθυνος στην προκειμένη να πληρώσει αυτό το μακάβριο λάθος» είπε στην εφημερίδα, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμη γίνει καθαρό το τοπίο και δεν έχει λάβει κάποια απάντηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ