ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Στα χέρια του ανακριτή το πόρισμα - Προθεσμία έλαβε το στέλεχος του ΟΣΕ

Τέμπη: Στα χέρια του ανακριτή το πόρισμα - Προθεσμία έλαβε το στέλεχος του ΟΣΕ
Το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών AP Photo/Vaggelis Kousioras

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή παραδόθηκε τη Δευτέρα (19/6) το 250 σελίδων πόρισμα των δικαστικών εμπειρογνωμόνων για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Το επίμαχο πόρισμα αναμένεται να συμπεριληφθεί στην δικογραφία, καθώς περιλαμβάνει κρίσιμα στοιχεία, τα οποία πρόκειται να αξιολογηθούν από τον ανακριτή για να διαπιστωθεί εάν βαραίνουν ευθύνες και άλλα πρόσωπα.

Ταυτόχρονα, θα κληθούν για κατάθεση 16 από τους επιβάτες, που επιβίωσαν από τη σύγκρουση που σημειώθηκε το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Προθεσμία να απολογηθεί έλαβε το στέλεχος του ΟΣΕ

Προθεσμία για να απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή Λάρισας, ζήτησε και πήρε για αρχές Ιουλίου, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ, Ζαχαρίας Στουρνάρας, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών.

Την Τρίτη (20/6) αναμένεται να απολογηθούν δύο ακόμη διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού και στις 30 Ιουνίου οι δύο γενικοί διευθυντές Δικτύου του ΟΣΕ.

Τα πέντε στελέχη του ΟΣΕ αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν στην διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων δια παραλείψεως.

Δικαίωση για τις οικογένειες και τα θύματα

Ο δικηγόρος της οικογένειας του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας σε δήλωσή του στο larissanet, δήλωσε πως τόσο εκείνος, όσο και οικογένειες επιζητούν δικαίωση.

Παράλληλα, σημείωσε πως «σκοπός είναι να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε αυτούς, οι οποίοι ευθύνονται για το χαμό τόσων ανθρώπων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ