ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Αναστάζια στην Κω: Την έκδοση του 32χρονου κατηγορούμενου ζητάει ο Πολωνός πρωθυπουργός

Δολοφονία Αναστάζια στην Κω: Την έκδοση του 32χρονου κατηγορούμενου ζητάει ο Πολωνός πρωθυπουργός
FACEBOOK /ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ-HELLENIC RESCUE TEAM

Την έκδοση του δράστη της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω ζητά ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια» έγραψε ο ίδιος στο Twitter, και συμπλήρωσε: «Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Ως εκ τούτου, θα ζητήσουμε από την Ελλάδα την έκδοση του υπόπτου, ώστε να βρεθεί αντιμέτωπος με πολωνικό δικαστήριο και να λάβει την μέγιστη προβλεπόμενη ποινή».

Το tweet του Πολωνού πρωθυπουργού

Ενώπιον της ανακρίτριας

Ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας παρουσιάστηκε σήμερα η μητέρα και ο 28χρονος φίλος της άτυχης 27χρονης Αναστάζια που δολοφονήθηκε στο νησί της Κω.

Λίγο αργότερα θα προσαχθεί και ο 32χρονος βασικός ύποπτος, που έχει συλληφθεί για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, ενώ στις έρευνες των Αρχών εξετάζεται και η εμπλοκή του συγκατοίκου του Μπαγκλαντεσιανού.

Η ιατροδικαστική εξέταση από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αναμένεται να φέρει στο φως νέα πολύτιμα ευρήματα για τον θάνατο της 27χρονης, με τα πρώτα στοιχεία να τον περιγράφουν ως «αργό και βασανιστικό»

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για στραγγαλισμό της κοπέλας, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν στραγγαλίστηκε από τα χέρια του δράστη ή, αν ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε με χρήση κάποιου αντικειμένου.

309780670-10229839330474090-6784926249857261870-n_648c5f27a18e75_59730829.jpg-1.jpg
Η 27χρονη Αναστάζια που βρέθηκε νεκρή στην Κω.

Τα στοιχεία εις βάρος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές είναι συντριπτικά, αν και ο ίδιος μέχρι στιγμής έχει κρατήσει σκληρή στάση, χωρίς να έχει παραδεχθεί το παραμικρό.

Ο 32χρονος έχει συλληφθεί για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, ενω σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής θα διευρύνει το κατηγορητήριο.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να απαγγελθούν κατηγορίες και στον συγκάτοικό του, για τον οποίο εξετάζεται αν βοήθησε τον κατηγορούμενο στην μεταφορά του πτώματος.

Σε συμπληρωματική κατάθεση έχει κληθεί και ο Πολωνός σύντροφος της αδικοχαμένης 27χρονης.

Στη Ρόδο για νεκροψία -νεκροτομή η σορός της 27χρονης

Με καταμαράν στη Ρόδο μεταφέρεται η σορός της 27χρονης Πολωνής, προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία -νεκροτομή.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν, ότι ο θάνατος της κοπέλας ήταν ασφυκτικός.

Ο ανακριτής αναμένεται να διερευνήσει αν η άτυχη κοπέλα στραγγαλίστηκε από τα χέρια του δράστη ή αν ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε με χρήση κάποιου αντικειμένου.

Όπως έγινε γνωστό, το πτώμα βρέθηκε μέσα σε χόρτα, κάτω από ένα δέντρο μόλις 1 χλμ από το σπίτι του συλληφθέντα Μπαγκλαντεσιανού και κοντά σε υδροβιότοπο από μια εθελόντρια που συμμετείχε στις έρευνες.

Η γύρω περιοχή είχε ερευνηθεί τα προηγούμενα 24ωρα , όμως όχι το συγκεκριμένο σημείο.

Λόγω και του αέρα που έπνεε, η έντονη μυρωδιά γινόταν αντιληπτή από μεγάλη απόσταση, κάτι που ίσως έκανε την εθελόντρια της πολιτικής προστασίας που την βρήκε πρώτη, να κατευθυνθεί προς το σημείο.

Η σορός εντοπίστηκε σε σακούλα, ενώ παράλληλα την είχαν καλύψει με κλαδιά και ξερά χόρτα.

Η 27χρονη ήταν γυμνή από τη μέση και κάτω και το σώμα της τυλιγμένο με σεντόνι, ενώ υπήρχαν σημάδια σε όλο της το σώμα, αλλά και ίχνη στραγγαλισμού.

Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο 32χρονος την παρέσυρε στο σπίτι του μετά τη συνάντηση που είχαν λίγη ώρα νωρίτερα σε μίνι μάρκετ, με την πρόφαση να της δώσει ποσότητα κάνναβης, την οποία φέρεται να είχε ζητήσει το θύμα.

Το σενάριο που εξετάζεται είναι ο άνδρας από το Μπαγκλαντές να επιχείρησε να έρθει σε ερωτική πράξη μαζί της και εκείνη να αντιστάθηκε.

Η Αναστάζια, στην προσπάθειά της να γλιτώσει, ίσως πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε, προκαλώντας στον 32χρονο τις γρατζουνιές που είχε στον λαιμό και στα χέρια και τελικά να ακολούθησε ο βίαιος θάνατός της.

«Είχα πάθει κάποιο ατύχημα. Τα έχω καιρό αυτά τα σημάδια» φέρεται να είπε.

Οι Αρχές βρήκαν τρίχες της Αναστάζια στο σπίτι του 32χρονου συλληφθέντα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, εντοπίστηκε το κινητό της 27χρονης σε εγκαταλελειμμένο κτήριο 500 μόλις μέτρα από το σπίτι του υπόπτου και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να ανακτηθεί η τελευταία διαδρομή που έκανε η κοπέλα πριν εξαφανιστεί.

Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι από το κινητό είχε αφαιρεθεί η κάρτα SIM, γεγονός που ενισχύει το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ