ΕΛΛΑΔΑ

Λ. Διβάνη στο CNN Greece: Ψηφοθηρική βλακεία το βρετανικό δημοψήφισμα

Λ. Διβάνη στο CNN Greece: Ψηφοθηρική βλακεία το βρετανικό δημοψήφισμα
Ντέιβιντ Κάμερον EPA/ WILL OLIVER

Σοκαρισμένη που ο Ντέιβιντ Κάμερον υπερασπίστηκε το δημοψήφισμα και το ονόμασε και άσκηση Δημοκρατίας, δηλώνει η συγγραφέας και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Νομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λένα Διβάνη.

Μιλώντας στο CNN Greece η Λένα Διβάνη έκανε λόγο για ακόμα έναν λαϊκισμό του Κάμερον «που ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία ψηφοθηρικά και καταλήγει να τελειώσει άδοξα την καριέρα του και εμάς, ως ενωμένη Ευρώπη κατά πάσα πιθανότητα, υπερασπιζόμενος αυτή την ψηφοθηρική βλακεία που ξεκίνησε».

Αφού σημείωσε πως «τα δημοψηφίσματα δεν είναι άσκηση Δημοκρατίας όταν ο λαός δεν μπορεί να αντιληφθεί, τι σημαίνει αυτό που τον ρωτάμε» η κα Διβάνη έκανε μια εκτίμηση για το τι θα ακολουθήσει στην Ευρώπη.

«Πρώτα από όλα η Βρετανία θα έχει πολύ κακό τέλος. Πιστεύω ότι θα αρχίσει η διάλυση και μέσα στο δικό της πλαίσιο. Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορείτε να το χαιρετήσετε. Για την Ευρώπη πιστεύω προς το παρόν οι αγορές θα χτυπήσουν τους πιο αδύναμους κρίκους, δηλαδή εμάς, αλλά πολιτικά θα υπάρχει μια κάλυψη. Αν δηλαδή η Ευρώπη δεν καταλάβει το τεράστιο μάθημα που προκύπτει , αν δεν αλλάξει, την αποχαιρετούμε κι αυτή».

Η ίδια εκτιμά ότι όλα αυτά γίνονται γιατί η κοινωνία νιώθει ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ