ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι δήμοι Άργους Ορεστικού και Εορδαίας

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι δήμοι Άργους Ορεστικού και Εορδαίας
Φωτογραφία από τα αποτελέσματα των έντονων καιρικών φαινομένων στην Θεσσαλονίκη INTIME

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας εκτός από το δήμο Καστοριάς, και οι δήμοι Άργους Ορεστικού, στην ΠΕ Καστοριάς και Εορδαίας στην ΠΕ Κοζάνης.

Η απόφασή αυτή αφορά την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 16-06-2023.

Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης θα ισχύει για έξι μήνες από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων, δηλαδή έως και 18 Δεκεμβρίου 2023.

Έπεσε το διπλάσιο νερό μέσα σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία που «χτύπησε» τη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα δήμοι, να ζητήσουν την κήρυξή τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Μεγάλες καταστροφές σε δίκτυα και υποδομές προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε τη Θεσσαλονίκη. Η έντονη βροχόπτωση και η καταιγίδα που χτύπησε τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Οι ειδικοί τονίζουν πως μέσα σε λίγες ώρες έπεσαν τα διπλάσια κυβικά μέτρα νερού που πέφτουν σε φυσιολογικές συνθήκες όλο τον μήνα Ιούνιο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στον δήμο Παύλου Μελά συνεχίζουν την αποκατάσταση των ζημιών στο ρέμα Ξηροποτάμου. Μάλιστα σήμερα μετά από δυο μέρες βρέθηκε και το τρίτο ΙΧ αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα νερά. Η διοίκηση του δήμου ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλου Μελά Σάκης Λαζαρίδης ζητά άμεσα να αρχίσουν τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν ήδη εγκριθεί, ενώ πρέπει άμεσα να γίνουν όλες οι εργασίες αποκατάστασης. Η καταγραφή των ζημιών και οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις θα αρχίσουν τις επόμενες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ