Μ. Μπόση στο CNN Greece: Η απόφαση των Βρετανών η αρχή του τέλους για την Ευρώπη
“Η απόφαση της Βρετανίας για την έξοδο από την Ένωση ήταν πασιφανής και εξαιρετικά ευδιάκριτη, τουλάχιστον για τους μελετητές της Ένωσης”, αναφέρει στο CNN Greece η κ. Μαίρη Μπόση αναπληρώτρια καθηγήτρια διεθνούς ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Όπως είπε η ίδια, υπήρχαν δείγματα που έδωσαν την τελική ευθεία στο τελικό ξεκαθάρισμα, αναφέροντας μεταξύ άλλων τη δολοφονία της βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ, καθώς και την απόφαση της βασίλισσας να μιλήσει μία δυο μέρες πριν το δημοψήφισμα.
Ας μην ξεχνάμε ότι οι λαοί έχουν μνήμη, σημειώνει ακόμα και προσθέτει πως πρέπει να συνυπολογίσουμε την αγγλική παιδεία που πιστεύει ακόμα ότι η Βρετανία είναι η απόλυτη αυτοκρατορία. “Τα παιδιά εκπαιδεύονται στη συντήρηση της μνήμης του αυτοκρατορικού παρελθόντος”, λέει χαρακτηριστικά.
“Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η απόφαση να αποτινάξουν το γερμανικό ζυγό με τις απόλυτες αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Βρετανία δεν αποδέχεται τη γερμανική απολυτότητα σε κανένα επίπεδο”, προσθέτει και εκτιμά ότι η απόφαση των Βρετανών συνιστά την αρχή του τέλους στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, “το οποίο επέτρεψε την ανατροπή του αρχικού σχεδιασμού και φτάνει να έχει σαθρά στηρίγματα”.
SPONSORED
«Παντοτινά χημικά» βρέθηκαν στο 98,8% χιλιάδων δειγμάτων ανθρώπινου αίματος
16:09
Δένδιας για drone στη Λευκάδα: Περιμένω τις εξηγήσεις του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας
15:58
Για πρώτη φορά μετά το 2022 τμήμα της Σομαλίας κινδυνεύει με λιμό
15:51
Μαρινάκης προς 10 πρώην στελέχη ΝΔ: «Κοίτα ποιος μιλάει - Αυτοί που συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ»
15:42