ΕΛΛΑΔΑ

Θεσπρωτία: Τους εξαπάτησε αποσπώντας 150.000 ευρώ και μετά τους εκβίαζε

Θεσπρωτία: Τους εξαπάτησε αποσπώντας 150.000 ευρώ και μετά τους εκβίαζε
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Eurokinissi

Συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Ηγουμενίτσας, άνδρας που παρίστανε τον επιχειρηματία, και είχε εξαπατήσει τρία άτομα αφαιρώντας τους 150.000 ευρώ και εκβιάζοντάς τους έπειτα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του epirupost.gr, πριν έξι μήνες, τρία άτομα αφότου πείσθηκαν για τη φερεγγυότητά του «επιχειρηματία μηχανικού - αρχιτέκτονα», συμφώνησαν να του αναθέσουν έναντι αμοιβής διάφορα έργα όπως ανακαίνιση και μεσιτεία διαμερισμάτων που διαθέτουν, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, αγοραπωλησίες οχημάτων και ρύθμιση διαφόρων οφειλών και προστίμων.

Με τον τρόπο αυτό ο συλληφθείς τους απέσπασε ποσά που έφτασαν τις 150.000 ευρώ, και όταν ο χρόνος περνούσε και δεν ανταποκρινόταν στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει ξεκίνησαν οι εκβιασμοί και οι απειλές.

Στην αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε για τη σύλληψή του, προσημειώθηκε χρηματικό ποσό 800 ευρώ, που θα παραλάμβανε από τους παθόντες, ώστε να μην πραγματώσει απειλές, που είχε απευθύνει εναντίον τους για τη σωματική τους ακεραιότητα και την περιουσία τους.

Μετά την παραλαβή των χρημάτων και την απομάκρυνσή του από τον τόπο συνάντησής οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Σε βάρος του σχηματίστηκε κακουργηματικά χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ