ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 16χρονος που διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 16χρονος που διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας
Περιπολικό της ΕΛΑΣ INTIME

Eλεύθερος, με τον όρο να παρακολουθείται από ψυχολόγο και να απεξαρτηθεί από το διαδίκτυο, αφέθηκε ο 16χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι πουλούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Ο μαθητής Λυκείου εντοπίστηκε έπειτα από έρευνα, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Στην κατοχή του βρέθηκαν τουλάχιστον 650 φωτογραφίες τις οποίες πουλούσε.

Ο ανήλικος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης που του απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στην 7η τακτική ανακρίτρια.

Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι βρήκε τις φωτογραφίες τυχαία σε πλατφόρμα γνωριμιών και κάποιος του είπε ότι μπορεί να τις εκμεταλλευτεί για να βγάλει χρήματα

Συγκεκριμένα, διώκεται για κοινοποίηση σε τρίτα πρόσωπα και ανάρτηση σε κοινή θέα και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης υλικού που αφορά στη γενετήσια ζωή, με περιουσιακό όφελος (κατ’ εξακολούθηση), κατοχή, προσφορά και πώληση υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω πληροφοριακών συστημάτων (κατ’ επάγγελμα).

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κατηγορούμενος, μαθητής της Α’ Λυκείου, συγκέντρωνε άσεμνες φωτογραφίες με ανήλικους, τις αναρτούσε σε διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου είχε πάνω από 600 επαφές, και στη συνέχεια πουλούσε κάθε φωτογραφία προς 5 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ