ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό νοσηλεύτριας από συνοδό ασθενή

Πάτρα: Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό νοσηλεύτριας από συνοδό ασθενή
INTIME

Πρωτοφανές περιστατικό ξυλοδαρμού σημειώθηκε στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» από συνοδό ασθενούς σε βάρος νοσηλεύτριας, σύμφωνα με καταγγελία. 

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει ο συνδικαλιστής του νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας», Κώστας Πετρόπουλους, νοσηλεύτρια χτυπήθηκε σοβαρά από συνοδό ασθενούς, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Ρίο με κατάγματα και κακώσεις.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό, έδωσε εντολή στη διοίκηση του νοσοκομείου να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Το συμβάν κατέγραψε η Αστυνομία η οποία αναζητά τον δράστη.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ακόμη ένα συμβάν επίθεσης συνοδού σε συνάδελφο-εργαζόμενη στην Παθολογική. Κάνουμε γνωστό σε όλους τους συναδέλφους ότι χθες βράδυ είχαμε ακόμη ένα περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον συναδέλφισσας κατά την νυκτερινή της βάρδια στην Παθολογική Κλινική.

Μια επίθεση, όχι μόνον φραστική, αλλά και με κτυπήματα που ανάγκασαν την συναδέλφισσα μετά τις πρώτες βοήθειες που της προσφέρθηκαν στο νοσοκομείο μας να διακομιστεί στο εφημερεύωο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη και προκλητικότατη επίθεση και απαιτούμε από την Διοίκηση την κίνηση των διαδικασιών για την αυτόνομη δίωξη του δράστη και βεβαίως όλα τα προβλεπόμενα σχετικά.

Παρακάτω σας κοινοποιούμε ανάρτηση στο fb, αλλού συναδέλφου που ήταν παρών στην προαναφερόμενη καταδικαστέα επίθεση: "Ντροπή και αίσχος !!!! Πάμε να βγάλουμε το μεροκάματο μας. Είμαστε όλοι συμβασιούχοι με ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω. Όλοι δίνουμε το καλύτερο για να κρατηθεί αυτό το σύστημα που λέγετε Ε.Σ.Υ. Και κανένας πλέον δεν μας σέβεται. Νύχτα, βάρδια απόψε, συγγενής ασθενούς επιτέθηκε σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Πετώντας καρέκλες και χτυπώντας νοσηλεύτρια με μπουνιές στο τοίχο. Μετά βγήκε στο διάδρομο άρπαξε μια πυροσβεστήρα εκεί ήμουν εγώ και παραλίγο να με χτυπήσει στο κεφάλι. Ένας κύριος τον σταμάτησε και του πήρε την πυροσβεστήρα. Στην νοσηλεύτρια δόθηκαν οις πρώτες βοήθειες και μετά στον Ρίο που εφημέρευε. Αυτή την στιγμή η νοσηλεύτρια βρίσκεται με κατάγματα και κακώσεις πλέον δεν ξέρω τι έχει πάθει ο κόσμος. Η ασθενής τους είναι καλά, η νοσηλεύτρια γιατί;;;; έκανε μόνο την δουλειά της όπως όλοι μας !!!!!!"

Περαστικά στην συναδέλφισσα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ