ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2023: Οι «καραμπόλες» της κάλπης – Τα πρόσωπα που μένουν εκτός

Εκλογές 2023: Οι «καραμπόλες» της κάλπης – Τα πρόσωπα που μένουν εκτός
Καταμέτρηση ψηφοδελτίων ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / Eurokinissi

Δυσάρεστες εκπλήξεις για πολλούς υποψήφιους που συμμετείχαν στις εκλογικές λίστες των κομμάτων, με αρκετούς να μένουν εκτός Βουλής μετά και από τις χθεσινές (25/6) εθνικές εκλογές.

Πρόσωπα που «παραδοσιακά» κάθονταν στα έδρανα της Βουλής δεν θα επιστρέψουν μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζει τις μεγαλύτερες απώλειες.

Μεταξύ των προσώπων που μένουν εκτός είναι οι Γιάννης Δραγασάκης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Τσίπρας, Γιάννης Ραγκούσης, Δώρα Αυγέρη, Άγγελος Τόλκας, Νίκος Βούτσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αλλά και η Πόπη Τσαπανίδου

Από τη Νέα Δημοκρατία εκτός Βουλής μένουν οι Άγγελος Συρίγος και Φωτεινή Πιπιλή, η Άρια Αγάτσα και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Το ίδιο ισχύει και για την Ιωάννα Γκελεστάθη, τη Μαρία Συραγγέλα, το Δημήτρη Βενιέρη Βελόπουλο, Διαμαντή Γκολιδάκη, Σάββας Αναστασιάδης και τον Τάσο Γαϊτάνη.

Η κάλπη της 25ης Ιουνίου έδωσε στη Νέα Δημοκρατία τη νίκη με ποσοστό 40,55% και 158 βουλευτές, με ενσωματωμένο το 99,61%.

Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,84 % και 48 έδρες και το ΠΑΣΟΚ με 11,85% και 32 έδρες,

Στη Βουλή εισέρχονται συνολικά οκτώ κόμματα και μόνο το ΜέΡΑ25 δεν κατάφερε να «πιάσει» το όριο του 3%.

Έκπληξη προκάλεσε η είσοδος του ακροδεξιού κόμματος «Σπαρτιάτες» το οποίο στήριξε ανοιχτά ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ