Μπελέρης: Οι αλβανικές αρχές αρνούνται τη χορήγηση άδειας για την ορκωμοσία του
Ανανεώθηκε:
Οι αλβανικές αρχές αρνήθηκαν να χορηγήσουν την άδεια ειδικού σκοπού που είχε αιτηθεί ο Φρέντι Μπελέρης για να παραστεί στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το himara.gr, η απόφαση αυτή ελήφθη τη Δευτέρα (26/6) παρόλο που η αλβανική νομοθεσία προβλέπει τη χορήγηση ειδικής άδειας στους κρατούμενους.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου, που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη (27/6) δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία του.
Το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας προβλέπει πως θα πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά του αντιδήμαρχος, που θα οριστεί από το υπουργικό Συμβούλιο το οποίο ελέγχεται στην πλειοψηφία του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, άρα θα είναι υποστηρικτής του Έντι Ράμα.
Παράλληλα, η διαδικασία των ερευνών και των ανακρίσεων για την υπόθεση Μπελέρη συνεχίζεται μέχρι να συμπληρωθεί ο φάκελος και να πάρει η υπόθεσή του την δικαστική οδό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φ. Μπελέρης: Την Τρίτη ορκίζεται δήμαρχος Χειμάρρας - Ποιος θα αναλάβει τα καθήκοντά του
SPONSORED
Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2026
02:00
Πότε θα καταβληθεί το επίδομα παιδιού - Τα λάθη που «καίνε» τους δικαιούχους
01:00
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ΑΣΕΠ για κατάταξη υποψηφίων εκπαιδευτικών - Πότε λήγει η προθεσμία
00:30
Νέα Υόρκη: Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στο Μετρό - Προετοιμάζονται για «χάος» οι επιβάτες
23:59