ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Εγκαύματα δευτέρου βαθμού για ανασφάλιστο βοηθό μάγειρα σε ξενοδοχείο

Κρήτη: Εγκαύματα δευτέρου βαθμού για ανασφάλιστο βοηθό μάγειρα σε ξενοδοχείο
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στα Μάλια Κρήτης την Τρίτη (20/6), όταν καυτό λάδι έπεσε στο πρόσωπο και τα χέρια ενός 22χρονου βοηθού μάγειρα, με αποτέλεσμα να αποκτήσει εγκαύματα δευτέρου βαθμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το cretalive ο 22χρονος είχε μόλις αρχίσει να εργάζεται στο ξενοδοχείο, όπου σημειώθηκε το ατύχημα και όπως διαπιστώθηκε ήταν ανασφάλιστος.

«Το παιδί δεν έχει ακόμα την απαραίτητη εμπειρία και δούλευε ως ανασφάλιστος όλο αυτό το διάστημα δίχως εμείς να το γνωρίζουμε» όπως σημείωσε η μητέρα του.

Η ίδια ανέφερε: «Το παιδί μου ούρλιαζε «καίγομαι, πονάω» και η αντίδραση τους ήταν να τον μεταφέρουν σε δωμάτιο με κλιματισμό. Κατόπιν έφεραν δικό τους γιατρό ο οποίος είδε απλά τα εγκαύματα και σύστησε μία αλοιφή την οποία πήγε και πήρε εργαζόμενος από το φαρμακείο. Στ μεταξύ στη δουλειά του είπαν να πάρει δύο μέρες ρεπό και μετά να επιστρέψει στο ξενοδοχείο. Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να μας ενημερώσει».

Παράλληλα, η μητέρα πρόκειται να κινήσει νομικές διαδικασίες κατά παντός υπευθύνου, όπως αναφέρει.

«Κόκκινο χτυπάει η παραβατικότητα»

Το περιστατικό καταδικάζει ο πρόεδρος του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης επισημαίνοντας πως η παραβατικότητα στον κλάδο «χτυπάει κόκκινο».

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «είναι σίγουρα καταδικαστέο το γεγονός ότι, ενώ είναι νέος εργαζόμενος και μπήκε στο επάγγελμα ως επαγγελματίας, ήταν ανασφάλιστος και αυτό είναι το πιο τραγικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιθεωρησης Εργασίας παρότι η παραβατικότητα «χτυπάει κόκκινο» στον επισιτισμό δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που δεν σέβονται τους εργαζόμενους καθώς υπάρχει μεγάλη εντατικοποίηση στους χώρους εργασίας. Αντί να παίρνουν μέτρα και να τηρείται η εργατική νομοθεσία βλέπουμε αυτά τα τραγικά περιστατικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ