ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν Βρετανοί τουρίστες για διακίνηση ναρκωτικών στον Λαγανά

Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν Βρετανοί τουρίστες για διακίνηση ναρκωτικών στον Λαγανά
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Έξι Βρετανούς τουρίστες συνέλαβαν οι αρχές στο Λαγανά της Ζακύνθου για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στο νησί. 

Οι συλλήψεις νεαρών, κυρίως Βρετανών, στον Λαγανά, για ναρκωτικές ουσίες αποτελεί καθημερινό φαινόμενο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, κατά το διάστημα που και οι ίδιοι κάνουν τις διακοπές τους στη Ζάκυνθο.

Στο πλαίσιο των καθημερινών, εντατικών ελέγχων, από την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τρίτης (27/6) στον Λαγανά 6 Βρετανοί, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν, κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων, αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, για την καταπολέμηση της διάδοσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλλήψεις αφορούν τις εξής περιπτώσεις:

Την πρώτη περίπτωση 2 Βρετανών 21 και 24 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κοκαΐνης και 48 ναρκωτικά χάπια.

Στη δεύτερη περίπτωση, αρχικά συνελήφθη 19χρονος Βρετανός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης.

Ο νεαρός κατά την ανάκριση, έδωσε περιγραφή του επίσης Βρετανού, προμηθευτή του.

Μετά από έρευνες που ακολούθησαν, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τόσο τον προμηθευτή, όσο και έναν ακόμα Βρετανό που ήταν μαζί του, ηλικίας 23 και 22 ετών αντίστοιχα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 4 φιξάκια με κοκαΐνη, βάρους 3,5 γραμμαρίων και 2 φιξάκια με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,3 γραμμαρίων. Οι δύο νεαροί βαρύνονται με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών.

Τέλος, σε μία ακόμη περίπτωση, 20χρονου αλλοδαπού, για κατοχή μικροποσότητας κοκαΐνης.

Προανάκριση για τις υποθέσεις διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ