ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2023: Αντίστροφη μέτρηση για τις βαθμολογίες - Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις

Πανελλήνιες 2023: Αντίστροφη μέτρηση για τις βαθμολογίες - Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Μέσα στο επόμενο πενθήμερο αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Πανελληνίων εξετάσεων.

Οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα γίνουν γνωστές περί τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, όπως επιβεβαίωσαν στο CNN Greece πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, θα γίνει η συμπλήρωση και υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων.

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν διπλό, παράλληλο Μηχανογραφικό και για τα Δημόσια ΙΕΚ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα λύκειά τους μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν Μηχανογραφικό ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο.

Αυτό που αλλάζει φέτος, είναι ότι η υποβολή των Μηχανογραφικών θα πραγματοποιηθεί σε μία φάση, αντί δύο. Πιθανότατα, η πλατφόρμα για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και Παράλληλου Μηχανογραφικού για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ θα είναι ανοικτή στις αρχές Ιουλίου.

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους και αργότερα, τη σχολή και το τμήμα στο οποίο εισάγονται, μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας -results.it.minedu.gov.gr-, αλλά και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους (SMS).

Η εν λόγω υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο για τους υποψήφιους που καταχώρησαν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου εντός της χρονικής προθεσμίας που είχε οριστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ