Πανορθόδοξη: Ναι στην πρόταση της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις σχέσεις με τους άλλους Χριστιανούς
Την ικανοποίησή της εκφράζει η Εκκλησία της Ελλάδος για το γεγονός ότι στις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου έγινε αποδεκτή η διατύπωσή της στο κείμενο που αφορούσε τις σχέσεις της με τις υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες ότι «Η Ορθόδοξος Εκκλησία αποδέχεται την ιστορικήν ονομασίαν άλλων ετεροδόξων Χριστιανικών Εκκλησιών και Ομολογιών».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «Με αυτήν την τροπολογία πετυχαίνουμε μία συνοδική απόφαση που για πρώτη φορά στην ιστορία περιορίζει το ιστορικό πλαίσιο των σχέσεων προς του ετερόδοξους όχι στην ύπαρξη αλλά μόνο στην ιστορική ονομασία αυτών ως ετερόδοξων χριστιανικών Εκκλησιών ή Ομολογιών. Οι εκκλησιολογικές συνέπειες της αλλαγής αυτής είναι αυτονόητες. Όχι μόνο δεν επηρεάζουν αρνητικά με οποιοδήποτε τρόπο τη μακραίωνη ορθόδοξη παράδοση, αλλά αντιθέτως προστατεύεται με πολύ σαφή τρόπο η ορθόδοξη εκκλησιολογία».
«ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ: Πολιτική κόντρα για την τραγωδία στη Χίο: «Οι εγκληματίες είναι οι διακινητές» λέει ο Πλεύρης - Ενημέρωση από Κικίλια ζητά η αντιπολίτευση
13:33
Ήρθε το Instant Win για κέρδη στη στιγμή έως 500 ευρώ σε χιλιάδες τυχερούς – Δωρεάν συμμετοχή στα καταστήματα Allwyn
13:29
Απόδοση 2,88% στα ομαδικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου το 2025 για τη Eurolife FFH
13:26
Aνανέωση της Google Maps: Προχωρά σε τρισδιάστατη χαρτογράφηση σε περιοχές της Ελλάδας
13:25