Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Ρόδο - Κάηκαν 90 στρέμματα δασικής έκτασης
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (28/6) η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κυμισάλα Ρόδου, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν περίπου 90 στρέμματα δασικής έκτασης.
Στην επιχείρηση κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν τρία αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα, 19 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 36 πυροσβέστες, δυο πεζοπόρα τμήματα.
Στο έργο συνέδραμαν επίσης, τόσο εθελοντικές ομάδες, όσο και υδροφόρες με μηχανήματα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής πρόκειται να ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς, σε μία περιοχή που είναι δύσβατη και δεν υπάρχουν κολώνες της ΔΕΗ.
Υπενθυμίζεται ότι, η φωτιά ξέσπασε στα Σιάννα κοντά στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής και επεκτείνεται προς το δάσος της Κυμισάλας.
Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, «η φωτιά είναι ανάμεσα στην περιοχή Βασιλικός και στην Κυμισάλα. Προσπαθούμε να την αντιμετωπίσουμε στην κορυφογραμμή για να μη φτάσει μέχρι κάτω στα αμπέλια και επεκταθεί περαιτέρω. Βοηθούν σημαντικά τα εναέρια μέσα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Νεκτάριος Φλοσκάκης ο οποίος βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πυρκαγιά στην Ρόδο - Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης
Πυρκαγιά στην Ρόδο - Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
SPONSORED
Πώς ξυπνούσαν οι άνθρωποι πριν τα ξυπνητήρια - Από τα ρολόγια νερού έως τα κεριά με μηχανισμό
12:49
Ο Κιρ Στάρμερ χαιρετίζει «την πρόοδο προς μια συμφωνία» μεταξύ ΗΠΑ - Ιράν
12:40
Παπασταύρου: Η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά ολιστικό χωροταξικό σχέδιο
12:31
Το οικογενειακό SUV που ετοιμάζει η Fiat θα λέγεται Grizzly
12:23