ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση από πληροφορίες για παρολίγον σύγκρουση τρένων στη Λάρισα - Τι αναφέρει η Hellenic Train

Αναστάτωση από πληροφορίες για παρολίγον σύγκρουση τρένων στη Λάρισα - Τι αναφέρει η Hellenic Train
Φωτογραφία αρχείου ράγες τρένου ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στην ίδια γραμμή και με αντίθετη φορά βρέθηκαν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες το βράδυ της Τετάρτης (28/6) στη Λάρισα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.  Ειδικότερα, σύμφωνα με το larissanet, τα δύο τρένα βρέθηκαν σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων. Ωστόσο άμεσα η Hellenic Train με ανακοίνωσή της διέψευσε τις πληροφορίες. 

Το περιστατικό, σύμφωνα με το larissanet σημειώθηκε στις 20:00, στο σταθμό Μεζούρλου, όταν το πρώτο τρένο είχε μόλις αναχωρήσει για Αθήνα και το δεύτερο έφτανε στο σταθμό.

Δύο τρένα στην ίδια γραμμήlarissanet

Η έγκαιρη αντίδραση των μηχανοδηγών, αλλά και οι χαμηλές ταχύτητες που προβλέπεται να διατηρούν μέσα στην πόλη, ήταν οι βασικοί λόγοι που απετράπη η σύγκρουση και ένα σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα, όπως ανέφερε το δημοσίευμα.

Σε διάψευση προχώρησε με ανακοίνωσή της η Hellenic Train.

Σε αυτή αναφέρει:

«Η Hellenic Train, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι δημοσίευμα στο larissanet.gr της Λάρισας, σε σχέση με σημερινή κίνηση επιβατικών αμαξοστοιχιών ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Η αμαξοστοιχία 11599, έφτασε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας και αποβίβασε τους επιβάτες προκειμένου να γίνει διπλή σύζευξη με την αμαξοστοιχία DZR 460.103-203, ώστε να μεταφερθεί, χωρίς επιβάτες, από την Λάρισα στην Θεσσαλονίκη. Η σύζευξη των συρμών δεν ολοκληρώθηκε για τεχνικούς λόγους και τελικά η αμαξοστοιχία DZR 460.103-203 αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη

Η σύζευξη αμαξοστοιχιών αποτελεί πάγια επιχειρησιακή πρακτική όποτε απαιτηθεί. Οποιαδήποτε απόπειρα σύνδεσης αυτής της τυπικής επιχειρησιακής λειτουργίας με σενάρια διακινδύνευσης της ασφάλειας των επιβατών είναι παντελώς αβάσιμη.

Η Hellenic Train επιφυλάσσεται παντός νόμιμού δικαιώματος της και έχει ήδη ενημερώσει το Μέσο προκειμένου να αποκαταστήσει την ακρίβεια του ρεπορτάζ» σημειώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ